Ούτε να το ακούει ο Κουτσούμπας: Καμία πιθανότητα συνεργασίας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Κόμματα στιλ Λαφαζάνη -που ακούγεται- παίζουν τον ρόλο των αναχωμάτων»

Ούτε να ακούει δεν θέλει ο Δημήτρης Κουτσούμπας για ενδεχόμενο συμπόρευσης με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ίσως αναζητήσουν στέγη εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι άλλο πράγμα φυσικά, οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των άλλων κομμάτων, στους οποίους το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συζήτησης και συστράτευσης» ξεκαθαρίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όσον αφορά το αν θα δημιουργούσε πρόβλημα στο ΚΚΕ ένα κόμμα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ο γ.γ. του ΚΚΕ τονίζει: «Τέτοια κόμματα, στιλ Λαφαζάνη, παίζουν πάντα τον ρόλο των αναχωμάτων στην εργατική- λαϊκή αφύπνιση, στον ριζοσπαστικό, αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό του λαϊκού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας του. Στις προηγούμενες δεκαετίες τους έχουμε γνωρίσει ως "εσωτερικό", ως ΕΑΡ, ως Συνασπισμό, ως ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολιτικοί καιροσκόποι, με αντιφατικές και αδιέξοδες πολιτικές που η μόνη συμβολή τους είναι να χάνει ο λαός και η χώρα, το κίνημα, πολύτιμο χρόνο».

Ο κ. Κουτσούμπας επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το 62% του «Όχι» και «το έκανε ένα μεγάλο "ναι" σε νέο μνημόνιο», ενώ προσθέτει ότι «όνο η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική και γνήσια φιλολαϊκή, αφού την αποδέσμε��ση από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. τη συνδέει με συνολικό σχέδιο και πρόγραμμα για την οικονομία και την κοινωνία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top