H «σκληρή μελαχρινή» Ντέλια Βελκουλέσκου νέα επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα

Με θητεία στην Κύπρο και εμπειρία στην οικονομία της Ελλάδας

H «σκληρή μελαχρινή» Ντέλια Βελκουλέσκου νέα επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα
Η Ντέλια Βελκουλέσκου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα, στην θέση του Ρίσι Γκογιάλ, ο οποίος αποχωρεί.

Η Βελκουλέσκου ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα για το πρόγραμμα της Κύπρου, αλλά έχει εμπειρία από ζητήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, καθώς ανήκε στην ομάδα του Ταμείου για την Ελλάδα που προτού εφαρμοστεί το πρώτο Μνημόνιο (2010).

Ήταν μάλιστα μία εκ των συντακτών της έκθεσης για την Ελλάδαλ.

Η Βελκουλέσκου πάντως είχε την φήμη της «σκληρής» στην Κύπρο, ενώ «σκληρός» ήταν ο και ο προκάτοχός της στην Ελλάδα, σε σύγκριση τουλάχιστον με τον πιο «διπλωμάτη» στην πράξη, παρά την φήμη που τον συνόδευε στην ελληνική κοινή γνώμη Πωλ Τόμσεν.

Ιστορία είχε γράψει στην Κύπρο ο έντονος διάλογός της με την Βουλευτή του ΑΛΕΚ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όταν η τελευταία εξέφρασε σε συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής την ανησυχία της για την κατάργηση των ταμείων πρόνοιας. «Δεν είμαι εδώ για τα ταμεία σας, αλλά για να βοηθήσουμε να μην χαθείτε από τον χάρτη με τις απερισκεψίες σας, κυρία μου» είπε στην βουλευτή, για να της απαντήσει εκνευρισμένη η Χαραλαμπίδου: «Κάτι τέτοιες πολιτικές, είναι που κατέστρεψαν τη χώρα σας, γι' αυτό γεμίσαμε κοπέλες από τη Ρουμανία στα κέντρα διασκέδασης της Κύπρου»!

Όσον αφορά και πάλι το ΔΝΤ, ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου Berkeley Μόρις Ομπστφελντ θα αντικαταστήσει επίσης τον Ολιβιέ Μπλανσάρ στη θέση του οικονομικού συμβούλου και διευθυντή του Τμήματος Ερευνών του ΔΝΤ.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top