Κρίσιμες ώρες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και γκρίνια από πολλά στελέχη

Σύσκεψη Λαφαζάνη-Στρατούλη με την αντιπρόεδρο της Βουλής Χαραλαμπίδου

Κρίσιμες ώρες  για την ενότητα του  ΣΥΡΙΖΑ και γκρίνια από πολλά στελέχη
Κρίσιμες ώρες διέρχεται η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και την επιβολή του νέου μνημονίου που συμφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους εταίρους.

Η «Αριστερή Πλατφόρμα » θυμίζει «καζάνι που βράζει», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τους 30 οι βουλευτές που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την συμφωνία.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θεωρείται τυχαία η συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα στη Βουλή ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με τους επίσης προσκείμενους στην ίδια τάση, τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Στρατούλη και την αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαραλαμπίδου, στο γραφείο της τελευταίας.

Σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση και τους δανειστές και η ιστοσελίδα ISKRA, που απηχεί της απόψεις επίσης της Αριστερής Πλατφόρμας.

Το ερώτημα που πλανάται είναι αν η Αριστερή Πλατφόρμα θα τραβήξει στα άκρα την αντίδρασή της και αποσχισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας πιθανότατα και ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης για το κυβερνών κόμμα που θα αναγκαστεί σε αυτή την περίπτωση να αναζητήσει την ανοχή ή την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής).

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη στην ΕΡΤ, ο οποίος προέβλεψε εκλογές μέσα στο 2015, ενώ για τις ψηφοφορίες στη Βουλή ανέφερε ότι «αν είναι να κάνουμε κάτι να το κάνουμε όλοι μαζί» και κάλεσε να παραιτηθούν από την βουλευτική τους έδρα όσοι ψήφισαν «όχι» και «παρών» στην ψηφοφορία της Παρασκευής για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης.

Σε έξοδο από το ευρώ επιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας ο οποίος καλεί την ηγεσία του κόμματος να επαναπροσδιορίσει την στάση της. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση με μια πολύ επιτυχημένη εκλογική στρατηγική, η οποία όμως κατέρρευσε παταγωδώς στη διακυβέρνηση. Η συμφωνία δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της χώρας και είναι πιθανόν να αποδεχθεί παντελώς ανεφάρμοστη. Η προοπτική της εξόδου από την ΟΝΕ θα τεθεί ξανά με εξαιρετικά επιτακτικό τρόπο εκ των πραγμάτων και μάλιστα πολύ σύντομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει στα μέλη και στους ψηφοφόρους του να προχωρήσει σε ταχύτατη επανεκτίμηση της πορείας της χώρας και να διαμορφώσει πρόταση εξόδου από την ΟΝΕ με πειστικό τρόπο. Αν δεν το κάνει, οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα γεννήσουν πολιτικά τέρατα» αναφέρει σε άρθρο του.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top