Τι θα γίνει με ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες και 100 δόσεις;

Επανεξέταση όλων των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση θέλουν οι εταίροι

Τι θα γίνει με ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες και 100 δόσεις;

​Η συμφωνία έφτασε μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης και εκτός από σκληρά μέτρα, προβλέπει και την επανεξέταση όλων των νόμων που έχει περάσει η ελληνική κυβέρνηση, τους έξι μήνες διακυβέρνησής της, εκτός αυτού της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι ούτε στην ΕΡΤ, ούτε με τις καθαρίστριες, ούτε με τους σχολικούς φύλακες και όλους τους υπόλοιπους που επαναπροσλήφθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν οι θεσμοί να επανεξετάσουν τις περιπτώσεις αυτές, όπως επίσης και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις ή την κατάργηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία και να αποφασίσουν αν θα ανακληθούν ή όχι.

Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι το βασικό τους επιχείρημα αν τεθεί τέτοια αξίωση θα είναι το γεγονός ότι οι επαναπροσλήψεις των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, των σχολικών φυλάκων, των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι στο πλαίσιο των 15.000 επαναπροσλήψεων που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με την τρόικα.

Παρ’ όλ’ αυτά, όλα είναι ανοιχτά και θα εξαρτηθούν από τις νέες διαπραγματεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα, η οποία επιστρέφει… θριαμβευτής στην Αθήνα για να ξεκινήσει αξιολογήσεις και ελέγχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top