Αριστερή Πλατφόρμα: Παρόμοια με του Γιούνκερ η πρόταση της ελληνικής πλευράς

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

Παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ είναι η πρόταση της ελληνικής πλευράς γράφει η ιστοσελίδα Iskra, που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ, η οποία σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, δεν είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα και την οποία κατέθεσε ο ίδιος ο Γιούνκερ, αμέσως μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση» σημειώνεται στο άρθρο που έχει τίτλο «Από τον παραλογισμό στην τραγωδία;» και υπογράφει ο Στάθης Κουβελάκης.

Μάλιστα, ασκείται έντονη κριτική στην κυβέρνηση, η οποία «δεν πέτυχε παρά την "ολική επαναφορά" στον προηγούμενο εγκλωβισμό, και τούτο από μια πολύ δυσχερέστερη θέση, υπό την πίεση ενός ακόμη οξύτερου οικονομικού στραγγαλισμού. Όσο για το πολιτικό πλεονέκτημα, δηλαδή για το τεράστιο κεφάλαιο που αποκόμισε με το δημοψήφισμα, έσπευσε να το ακυρώσει σε χρόνο ρεκόρ, ακολουθώντας σε όλα τα σημεία τη γραμμή όσων αντιτάχθηκαν σ' αυτό, και που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι ενώ έχουν καταποντισθεί στις κάλπες».

Επίσης, αναφέρται στην «πλήρη αντιστροφή του νοήματος ενός συγκλονιστικού γεγονότος όπως το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου», θέτοντας το ερώτημα: Πως είναι δυνατό ένα σαρωτικό «όχι» στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας να "ερμηνεύεται" ως πράσινο φως για ένα νέο μνημόνιο;».

Το ερώτημα ακολουθείται από ένα δεύτερο, διατυπωμένο με «όρους κοινής λογικής»: «Αν ήταν να υπογραφεί κάτι ακόμη χειρότερο και δεσμευτικότερο από τις προτάσεις Γιουνκέρ προς τι το δημοψήφισμα ή μάλλον προς τι η μάχη του "όχι" και, φυσικά, προς τι η σαρωτική της επικράτηση;».

Ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την στάση που κράτησε μετά το δημοψήφισμα αναφέρ��ι ότι «στην παραζάλη ακόμη της κυριακάτικης χαράς, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον εκπρόσωπο του 62% να υποτάσσεται στο σκεπτικό του 38% την επαύριο μιας εκκωφαντικής νίκης της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας».

Και το άρθρο καταλήγει με την «δέουσα σαφήνεια: οποιαδήποτε απόπειρα ακύρωσης της λαϊκής θέλησης για ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων αποτελεί Υβρι με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης. Οποιος την αποτολμήσει και οδηγήσει την χώρα και την Αριστερά στην παράδοση και την ατίμωση θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και την αντίστοιχη Νέμεσι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top