ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Οριακή η διαφορά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Στα χέρια των αναποφάσιστων το τελικό αποτέλεσμα

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Οριακή η διαφορά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Οριακή είναι η διαφορά στην πρόθεση ψήφου εν όψει του δημοψηφίσματος με το «ναι» συγκεντρώνει 42,5%, το «όχι» 43%, οι αναποφάσιστοι είναι 9%, ενώ 3,5% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, το λευκό - άκυρο είναι 1%, ενώ 1% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «Κυριακάτικη Αυγή».

Στην έρευνα που διενεργήθηκε στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, στην πρόθεση ψήφου με πιθανή ψήφο των αδιευκρίνιστων το «όχι» συγκεντρώνει 45%, το «ναι» 45,5%, οι αναποφάσιστοι είναι 3,5%, το 4% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, το 1,5% είναι λευκό/άκυρο ενώ 0,5% δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν.

Στην παράσταση νίκης (σ.σ. το ερώτημα είναι «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε την Κυριακή, ποιο πιστεύετε ότι θα κερδίσει το δημοψήφισμα; Το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ; )ποσοστό 39% συγκεντρώνει το «όχι», ποσοστό 50% συγκεντρώνει το «ναι», χωρίς γνώμη είναι το 11%.

Απόλυτο ντέρμπι δείχνει και η δημοσκόπηση της Alco

Απόλυτο ντέρμπι δείχνει και δημοσκόπηση της Alco που γίνεται για την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Protothema.gr και στην οποία φαίνεται πως στο δημοψήφισμα της Κυριακής η διαφορά ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι μόλις 0,6%.

Σε δείγμα 1.400 ατόμων, η δημοσκόπηση δείχνει πως το 41,7% θα ψηφίσει ΝΑΙ, ενώ ακολουθεί το ΟΧΙ σε απόσταση αναπνοής φτάνοντ��ς στο ποσοστό 41,1%, δηλαδή διαφορά 0,6%.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο φτάνει στο 10,7%, ενώ το 2,4% δηλώνει πως θα προτιμήσει το λευκό στο δημοψήφισμα. Μόλις το 4,1% των ψηφοφόρων αναφέρει πως θα απέχει από την κάλπη.

Δείτε επίσης:

Δημοσκόπηση GPO: Ντέρμπι το δημοψήφισμα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top