Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Πάση θυσία ευρώ έστω και με κακή συμφωνία λέει η πλειοψηφία

Συμβιβασμό με υποχωρήσεις της Ελλάδας βλέπουν οι Έλληνες-Πρώτη δημοσίευση: 16/06/2015 00:43

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Πάση θυσία ευρώ έστω και με κακή συμφωνία λέει η πλειοψηφία

​Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» στο διάστημα 12 έως και 15 Ιουνίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές» , το 35,1% απαντά ΣΥΡΙΖΑ, το 23% λέει ΝΔ και ακολουθούν το ΠΟΤΑΜΙ με 6%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% και το ΠΑΣΟΚ με 3,2% .


Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 10, 1% .
anatropoi.jpg

Η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, λέει η πλειοψηφία των Ελλήνων στην ίδια έρευνα.

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι θα λήξει η διαπραγμάτευση», οι πολίτες προβλέπουν ρήξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές σε ποσοστό 8,3%, συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας σε ποσοστό 67,8%, συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως των δανειστών σε ποσοστό 19,4% ενώ το 4,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται, η κυβέρνηση ή οι δανειστές, για το γεγονός ότι έχουν περάσει 4,5 μήνες από τις εκλογές, χωρίς να κλείσει η συμφωνία», το 37,4% απαντά η ελληνική κυβέρνηση, το 56,3% απαντά οι εταίροι - δανειστές μας, και το 6,3% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Το 18,7 % των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι καλύτερη η κατάσταση της χώρας ��ους τελευταίους μήνες, μετά τις εκλογές, σε αντίθεση με το 48,5%, που πιστεύει ότι τα πράγματα είναι χειρότερα.

Σε ερώτηση για την προσωπική οικονομική κατάσταση τους, το 57,2% των ερωτηθέντων δηλώνει πως είναι ίδια τους τελευταίους μήνες σε σύγκριση με την περίοδο πριν τις εκλογές. Το 38,9% αναφέρει πως είναι χειρότερη, ενώ 37% των ερωτηθέντων λέει ότι βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, σε σύγκριση με την περίοδο προ τεσσάρων μηνών.

Με τη στρατηγική της κυβέρνησης δηλώνει ότι συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί το 54,3%, με το 43,8% να διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 47,3% πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση, τρεις στους δέκα θα ήθελαν να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την ίδια Βουλή, ενώ το 19,3% επιθυμεί να γίνουν εκλογές. "Δεν ξέρω, δεν απαντώ" λέει το 3,5%.

Κακή συμφωνία με μέτρα λιτότητας και παραμονή στο ευρώ προτιμά το 56,2%, ενώ χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ δηλώνει πως επιθυμεί το 35,4% των ερωτηθέντων. "Δεν ξέρω/δεν απαντώ" λέει το 8,4%.

Παράλληλα, το 69,7% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, ενώ το 28,9% δηλώνει όχι ή μάλλον όχι.

Σε περίπτωση δημοψηφίσματος, το 68,5% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον ναι θα ψήφιζε υπέρ του ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό υπέρ ενός εθνικού νομίσματος φτάνει το 27,6%. "Δεν ξέρω/δεν απαντώ", λέει το 3,9%

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top