Μ. Σουλτς: «��ύτε σήμερα, ούτε αύριο δεν θα υπάρξει τελική λύση»

Μ. Βέμπερ: «Ο Τσίπρας έδωσε πολλές κενές υποσχέσεις»

Μ. Σουλτς: «Ούτε σήμερα, ούτε αύριο δεν θα υπάρξει τελική λύση»

​Δεν βλέπει σύντομα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς με δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ούτε σήμερα ούτε αύριο δεν θα υπάρξει μια τελική λύση», είπε ο κ. Σουλτς, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μ. Βέμπερ από την πλευρά του, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο, επιτέθηκε εναντίον του Α. Τσίπρα γιατί όπως είπε έδωσε πολλές ελπίδες στον ελληνικό λαό.

«Η βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής διάσωσης θα παραμείνει σε ισχύ στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει για τον Τσίπρα ότι θα πρέπει να υπαναχωρήσει σε σχέση με κάποιες προεκλογικές του υποσχέσεις. Έδωσε στους ανθρώπους πάρα πολλές ελπίδες, πάρα πολλές κενές υποσχέσεις», είπε σε αυστηρό τόνο.

Μάλιστα επανέλαβε ότι οι δανειστές της Ελλάδας αναζητούν μια συμβιβαστική λύση, εκτιμώντας ότι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα θα είναι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός πει στον ελληνικό λαό ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά είναι απαραίτητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top