Τσίπρας:Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης-Κάναμε πολλές υποχωρήσεις

Συνάντησή με το προεδρείο της ευρωομάδας της Αριστεράς στο Μαξίμου

Τσίπρας:Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης-Κάναμε πολλές υποχωρήσεις

​«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης, πιστεύω όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να μείνει η Ευρώπη ενωμένη, αυτός είναι ο στόχος μας». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, με το προεδρείο της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NG), στο Μέγαρο Μαξίμου.

_DSC7630.jpg

«Δεν πιστεύουμε σε μια διαιρεμένη Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος που, ενώ πραγματοποιούμε μια σκληρή διαπραγμάτευση, έχουμε κάνει και πολλές υποχωρήσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο σταθερή κατάσταση για ολόκληρη την Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε καταθέσει εξαιρετικά ρεαλιστικές προτάσεις προκειμένου να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία που θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να α��ακάμψει, με ένα τρόπο όμως δικαιότερο, καθώς τα τελευταία πέντε διαδοχικά χρόνια ύφεσης υπήρξαν καταστροφικά για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας. Πιστεύω λοιπόν πως ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και αυτή είναι η βασική, η αδιαπραγμάτευτη άποψή μας».

_DSC7723.jpg

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βαδίσουν στον δρόμο του ρεαλισμού, ενώ ευχαρίστησε το προεδρείο της ευρωομάδας της Αριστεράς για τις προσπάθειές του να υποστηρίξει μια βιώσιμη λύση.

_DSC7648.jpg

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της GUE/NGL Gabriele Zimmer, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το χρόνο που διέθεσε για τη συνάντηση, τόνισε ότι αποτελεί τιμή για την ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο να βρίσκεται στην Αθήνα για τις ημερίδες μελέτης.

_DSC7727.jpg

«Η μάχη που δίνουν ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι εξίσου σημαντική και για άλλα κράτη και για άλλους λαούς εντός της Ευρώπης», ανέφερε η Zimmer, εκτιμώντας ότι «αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, αυτό θα είναι καταστροφή για ολόκληρη την ΕΕ».

Τέλος, η Gabriele Zimmer ανέφερε ότι για την ίδια, αλλά και για την ευρωομάδα της Αριστεράς είναι «ξεκάθαρο ότι κάτω από τις συνταγές της λιτότητας οι ευρωπαϊκές αξίες αποτυγχάνουν. Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα, τα κοινωνικά, τα οικολογικά δικαιώματα αν αυτές οι πολιτικές συνεχίσουν να εφαρμόζονται στην Ευρώπη και ως εκ τούτου ο αγώνας που δίνετε, δεν είναι μόνο δικός σας, θα πρέπει να κάνουμε και εμείς περισσότερα για να κινητοποιήσουμε τους πολίτες στα δικά μας κράτη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top