Ν. Χατζηνικολάου: Ο Τσίπρας θα προτείνει σε Μέρκελ-Ολάντ να «παγώσει» το ασφαλιστικό

«Αν πετύχει πολιτική λύση σε αυτό, ίσως δούμε τον πρώτο άσπρο καπνό»

Ν. Χατζηνικολάου: Ο Τσίπρας θα προτείνει σε Μέρκελ-Ολάντ να «παγώσει» το ασφαλιστικό

«Ο στόχος και της κυβέρνησης και των εταίρων είναι η αποψινή συνάντηση να ξεκλειδώσει μια επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συμφωνία» τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Πληροφορούμαι ότι υπάρχει μια ανησυχία στην άλλη πλευρά μήπως καταλήξει η διαπραγμάτευση αλλά στη συνέχεια ζούμε καθημερινά ένα θρίλερ για το αν θα υλοποιούμε όσα συμφωνήθηκαν. Υπάρχει δηλαδή μια ανησυχία στους εταίρους μας ότι μπορεί να μην εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση στη συνέχεια αυτά για τα οποία θα δεσμευθεί. Έτσι εξηγείται και η επιμονή τους να νομοθετηθούν πρώτα αυτά που θα συμφωνηθούν και μετά να εκταμιευτούν τα χρήματα» πρόσθεσε ο εκδότης της Real News και της Αγοράς.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει μια πολιτική λύση για το «καυτό» θέμα του ασφαλιστικού, με σκοπό η συζήτηση να πάει για το φθινόπωρο.

«Ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα απόψε στη συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ είναι να μεταφερθεί η συζήτηση για το ασφαλιστικό πιο πίσω, δηλαδή για το φθινόπωρο. Η πρότασή του είναι να ανοίξει τον διάλογο για το θέμα αυτό στην Ελλάδα το φθινόπωρο και μετά η ελληνική κυβέρνηση να προσέλθει στους θεσμούς με συγκεκριμένες προτάσεις» υπογράμμισε ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου του STAR.

«Αν το ξεπεράσει αυτό σήμερα και καταφέρει να έχει πολιτική λύση, γιατί το ΔΝΤ επιμένει για λύση εδώ και τώρα στο ασφαλιστικό, μπορεί να δούμε και τον πρώτο άσπρο καπνό για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης» κατέληξε ο κ. Χατζηνικολάου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top