«Αντάρτικο» από Λαφαζάνη: Ή συμφωνία με βάση το πρόγραμμά μας ή καθόλου!

«Οι δανειστές όταν λένε μεταρρυθμίσεις εννοούν αντιλαϊκού χαρακτήρα απορρυθμίσεις»

«Αντάρτικο» από Λαφαζάνη: Ή συμφωνία με βάση το πρόγραμμά μας ή καθόλου!

Σαφές μήνυμα στο Μαξίμου, την ώρα μάλιστα που ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για συμφωνία που είναι πολύ κοντά, στέλνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας (iskra.gr) με τίτλο «Σχέδια για άνευ όρων υποταγή ετοιμάζουν οι δανειστές», σχολιάζεται το «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» και τονίζεται χαρακτηριστικά: «Μια συμφωνία με τους "θεσμούς" ή θα είναι ��υμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!».

iskra.jpg
«Ετοιμάζουν τελεσίγραφα του τύπου “ή αυτό ή τίποτα”» αναφέρει στον υπότιτλο το άρθρο, σημειώνοντας πως για την κυβέρνηση αποτελεί στοίχημα «η αταλάντευτη εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος».
Η Αριστερή Πλατφόρμα κατηγορεί τους δανειστές ότι θέλουν να εξωθήσουν την ελληνική οικονομία σε πλήρη χρηματοδοτική ασφυξία και αναφέρεται σε «μανδαρίνους των Βρυξελλών και του Βερολίνου» που διακινούν διάφορα σενάρια με σκοπό να πιέσουν και να αποπροσανατολίσουν.
«Έχει γίνει πρόδηλο πλέον ότι οι δανειστές, όταν αναφέρονται σε “μεταρρυθμίσεις”, στην πραγματικότητα εννοούν αντιλαϊκού χαρακτήρα απορρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, σαν αυτή του λιμανιού του Πειραιά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» τονίζει η Αριστερή Πλατφόρμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αποκαλυπτικό το δημοσίευμα των FT για τελεσίγραφο «τύπου Κύπρου» στην Ελλάδα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top