ΝΔ: να μην διαταραχθεί η ισορροπία στην δημόσια οικονομία

Δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων Χ. Σταϊκούρα

Η Νέα Δημοκρατία "καλεί την κυβέρνηση να εργαστεί με σχέδιο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία που επετεύχθη με μεγάλες θυσίες τα προηγούμενα 2 χρόνια στη δημόσια οικονομία, και να επανασυνδεθεί άμεσα με τη διαδικασία της ανάταξης της οικονομίας", με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χ.Σταϊκούρας δήλωσε συγκεκριμένα ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά την περίοδο Ιανουαρί��υ - Απριλίου 2015, δείχνει ότι τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται του στόχου περίπου κατά 750 εκ ευρώ.

Τόνισε επίσης ότι οι δαπάνες διαμορφώνονται περίπου 2 δισ. ευρώ κάτω από το στόχο και ότι οι τόκοι είναι αυξημένοι περίπου κατά 500 εκ. ευρώ ή κατά 22% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top