Κωνσταντοπούλου: Παράνομο μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους

Νέα «απουσία» από νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Κωνσταντοπούλου: Παράνομο μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους
Αίσθηση προκάλεσε η νέα «απουσία» της Ζωής Κωνσταντοπούλου από νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Η κα Κωνσταντοπούλου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα και επέλεξε να μην στείλει επιστολική ψήφο για να στηρίξει το νομοσχέδιο για την Παιδεία, μία στάση που είχε επιλέξει και όταν είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί βουλευτικών τροπολογιών τις οποίες είχε κάνει αποδεκτές στο δικό του νομοσχέδιο ο Γιώργος Κατρούγκαλος (βρισκόταν τότε στις Βρυξέλλες).

«Παράνομο μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους»

Η ίδια, πάντως, σε συνέντευξή της στη ρωσική οικονομική εφημερίδα «Κομερσάντ» με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Ρωσία, αναφέρθηκε στο θέμα του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ένα σημαντικό μέρος του είναι παράνομο και πρέπει να ακυρωθεί.

Η κα Κωνσταντοπουλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Επιτροπής Αληθείας για το Χρέος, εκτιμώντας ότι τα προκαταρκτικά συμπεράσματα θα είναι έτοιμα περί τον Ιούνιο, ενώ η πλήρης έκθεση θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης και στις διεκδικήσεις των γερμανικών κατοχικών χρεών, σημειώνοντας ότι η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής «αναζητεί αποδείξεις για την υποβολή των αξιώσεων, που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για ποσό λίγο μικρότερο των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top