Ενόχληση του ΔΝΤ για τις ευθύνες που του επιρρίπτει η Αθήνα

Αλλά και προειδοποίηση για τις συνέπειες της απόκλισης από τους στόχους

Ενόχληση του ΔΝΤ για τις ευθύνες που του επιρρίπτει η Αθήνα
Λίγη ώρα μετά το non paper της κυβέρνησης, όπου επικαλούμενη δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πίεση του ΔΝΤ για "βαθύ κούρεμα του ελληνικού χρέους" με σκοπό να αναδείξει την αντίφαση στην διαπραγματευτική γραμμή ΔΝΤ- Ευρώπη και να χρεώσει στους πιστωτές το ενδεχόμενο ενός ολικού αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το Ταμείο προέβη σε μία δήλωση που εμμέσως ρίχνει την ευθύνη στην ελληνική πλευρά.

Πρόκειται για έναν ιδιότυπο "πόλεμο ανακοινώσεων" μεταξύ του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης, με το Ταμείο να διαψεύδει την είδηση ότι "πιέζει για βαθιά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους".

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ διευκρινίζει ότι ο Πόλ Τόμσεν δεν πίεσε τους Ευρωπαίους στο πρόσφατο Eurogroup στη Ρίγα για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας όμως ότι "όσο απομακρυνόμαστε από τα μέτρα και τους στόχους που συμφωνήθηκαν το 2012, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη και ελάφρυνση χρέους ώστε να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο".

Το ΔΝΤ με την ανακοίνωση αυτή ρίχνει με εύσχημο τρόπο στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για την απόκλιση από τα μέτρα και τους στόχους του Μνημονίου του Φεβρουαρίου 2012 και τις συμφωνίας που ακολούθησε το Νοέμβρι�� του 2012. Επίσης, σχεδόν προδιαγράφει την ανάγκη για νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας αν αυτή η απόκλιση μέτρων- στόχων συνεχιστεί.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top