Ευ. Τσακαλώτος: «Αν διαταραχθούν οι κόκκινες γραμμές, τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός»

Διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα κενό συντονισμού στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαπιστώνει ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες και ένα κενό συντονισμού στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και εκφράζει την πρόθεση να το καλύψει με τον νέο του ρόλο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, χαρακτηρίζει «λάθος» το ότι η κυβέρνηση παρέμεινε στην προφορική διαβεβαίωση για χρηματοδότηση στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ξεκαθαρίζει όμως πως αυτό το λάθος δεν ήταν του κ. Βαρουφάκη ή κάποιου άλλου μεμονωμένα, αλλά όλης της διαπραγματευτικής ομάδας.

«Τα σχέδια παραγκωνισμού του Βαρουφάκη υπάρχουν εδώ και καιρό, εκπορεύονται από εχθρικούς προς την κυβέρνηση κύκλους και στην ουσία είναι σχέδια παραγκωνισμού ολόκληρης της κυβέρνησης. Χτυπούν ένα βασικό μέλος της για να χτυπήσουν επί της ουσίας την ίδια», τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι «οι κόκκινες γραμμές πρέπει να υπάρχουν με ό,τι αυτό συνεπ��γεται, αν κινδυνεύουν να διαταραχθούν, τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός για να παρέμβει και να τις διασφαλίσει».

Ο ίδιος δηλώνει : «Δεν πρόκειται να πάρουμε επιπλέον υφεσιακά μέτρα που επεκτείνουν τη λιτότητα, όπως για παράδειγμα οι οριζόντιες αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μειώσεις συντάξεων, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε την αποδόμηση των εργασιακών συντάξεων».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να δανειστεί από τη Ρωσία ή την Κίνα, ο κ. Τσακαλώτος ε��ισημαίνει ότι ο προσανατολισμός της χώρας δεν έχει αλλάξει. «Είμαστε στην Ευρώπη και αναζητάμε λύσεις μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Δεν βλέπω το λόγο να σπάσει αυτή η στρατηγική απόφαση, τουλάχιστο�� όχι από την πλευρά μας. Θεωρώ λοιπόν ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί εντός Ευρώπης. Ο,τιδήποτε άλλο θα συνιστά ευκαιριακή και όχι μόνιμη λύση στο κοινό πρόβλημά μας», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top