Ζήτησε λεφτά ο Τσίπρας απ'την Μέρκελ; Ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν οι Γερμανοί

"Οι θεσμοί και όχι η Καγκελάριος αξιολογούν τις ελληνικές προτάσεις"

Ζήτησε λεφτά ο Τσίπρας απ

«Βροχή» ερωτήσεων δέχτηκε εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας σχετικά με το χθεσινό τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι μιλούσαν, όπως έγινε γνωστό, για... 50 ολόκληρα λεπτά για όλες τις εξελίξεις μετά και το Eurogroup της Λετονίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κας Μέρκελ, Κριστιάνε Βιρτζ, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών ήταν συνέχιση της συνομιλίας που εί��αν οι δυο τους την περασμένη Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχει γίνει μια συμφωνία με την Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου, η οποία ορίζει ότι η Αθήνα πρέπει να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στους θεσμούς, οι οποίες θα εκτιμηθούν και πολιτικά από τους υπουργούς Οικονομικών. Η κα Μέρκελ δεν είναι υπεύθυνη για να αξιολογήσει τις ελληνικές προτάσεις, αυτό είναι δουλειά των θεσμών» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Καγκελαρίας .

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με το οποίο «Ο Τσίπρας παρακαλεί την Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο», η εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι σε αυτή την συνομιλία ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε λεφτά από την κα Μέρκελ».

Την ίδια ώρα,ο εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ όταν ρωτήθηκε αν το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει ένα "plan B" για την Ελλάδα, ο κ. Γιέγκερ είπε ότι «στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και για αυτό εργαζόμαστε, όμως είναι εξοργιστικό που η Αθήνα δεν έχει ακόμη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Περιμένουμε εβδομάδες και κάνουμε υπομονή, αλλά οι προτάσεις της Ελλάδας δεν έχουν ουσία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top