«Συμφωνία μετά από σκληρή διαπραγμάτευση» βλέπει η Σακοράφα

Θετική απέναντι στο δημοψήφισμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Συμφωνία μετά από σκληρή διαπραγμάτευση» βλέπει η Σακοράφα

Την αισιοδοξία της ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εξέφρασε η Σοφία Σακοράφα.

«Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε μια συμφωνία έστω και μετά από μία σκληρή διαπραγμάτευση, προς όφελος του ελληνικού λαού. Η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μια δύσκολη μάχη και στη μάχη αυτή καθετί που κερδίζει η ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελεί κέρδος μονάχα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των λαών και της ίδιας της δημοκρατίας» δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τον έντιμο συμβιβασμό που αναζητά η κυβέρνηση, η κα Σακοράφα δήλωσε: «Για μένα έντιμος συμβιβασμός σημαίνει ότι πρέπει να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι τα προγράμματα, τα Μνημόνια και όλες οι πιέσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κατασπαραχθεί. Στο τραπέζι πρέπει να μπουν αυτά τα θέματα, με ανοιχτά μυαλά, ανοιχτή καρδιά και από τις δύο πλευρές».

Τέλος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο προσφυγής σε δημοψήφισμα, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το αντιμετώπισε θετικά στην περίπτωση που οδηγηθεί η κυβέρνηση σε αδιέξοδο: «Δεν είναι ούτε παράξενο, ούτε κακό σε μία φάση που θα έχουμε φτάσει στο ακρότατο σημείο της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης και όπου τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ σκληρά, να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να έχει την τελευταία λέξη πάνω σε αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top