Π. Μοσκοβισί: «Απαγορεύω στην Κομισιόν να σκεφτεί ένα Plan B για την Ελλάδα»

«Μηδαμινή η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις»

Π. Μοσκοβισί: «Απαγορεύω στην Κομισιόν να σκεφτεί ένα Plan B για την Ελλάδα»

​«Δεν γίνονται σκέψεις για Grexit, δεν υπάρχει σχέδιο Β, δεν υπάρχει καμία αλλαγή από αυτή την άποψη», ξεκαθάρισε την Πέμπτη το βράδυ ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

«Εργαζόμαστε και κάνουμε προόδους αλλά αυτές οι πρόοδοι είναι πολύ βραδείες και σε αυτό το στάδιο μηδαμινές. Ο χρόνος αρχίζει να πιέζει. Λείπουν πολλά πράγματα από τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει στους εταίρους της ώστε να εκταμιευθεί η τελευταία δόση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί και υπογράμμισε ότι στο Eurogroup της 24ης Απριλίου θα πρέπει να καταγραφούν σημαντικές πρόοδοι.

Νωρίτερα, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ανάκαμψη της Ευρώπης, ο Γάλλος Επίτροπος χαρακτήρισε «κλειδί» στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου.

«Ο χρόνος για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης τελειώνει. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει την ικανότητα για μεταρρυθμίσεις», επανέλαβε και ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά με έμφαση ότι η Κομισιόν δεν επεξεργάζεται ένα Plan B για την Ελλάδα.

«Απαγορεύω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να σκέφτεται ένα Plan B’ για την Ελλάδα. Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική. Η οικονομική και δημοσιονομική επίπτωση της ελληνικής εξόδου θα μπορούσε να περιοριστεί, αλλά η έξοδος θα δημιουργούσε ζήτημα του ποιος είναι ο επόμενος», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top