Μητσοτάκης, Κουτσούκος, Παφίλης ανέβασαν πίεση με την Ζωή και ο Άδωνις της απαγγέλλει ποιήματα!

Αντιδράσεις στη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για το ν/σ για τις φυλακές τύπου Γ'

​Ξεκίνησε με 10 λεπτά καθυστέρηση η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στις αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα.

Νωρίτερα η συνεδρίαση, όπως γράψαμε στο star.gr, διακόπηκε με απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου λόγω... μη απαρτίας. Πιο συγκεκριμένα, όταν είδε ότι οι βουλευτές ήταν μόλις 57, η κα Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να διακοπεί η συνεδρίαση για λίγη ώρα, προκειμένου να συμπληρωθεί το 1/4 των βουλευτών που απαιτεί ο κανονισμός.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, με βουλευτές να διαμαρτύρονται, καθώς δεν πρόκειται για συνεδρίαση κατά την οποία θα υπάρξει ψηφοφορία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την κα Κωνσταντοπούλου να ξεκινούν οι συνεδριάσεις στην ώρα τους και να μην επιρρίπτει ευθύνες για τις δικές της καθυστερήσεις στους βουλευτές, ενώ με αφορμή ότι στο νομοσχέδιο που συζητείται υπάρχουν διατάξεις και για το bullying, είπε απευθυνόμενος στην κα Κωνσταντοπούλου: «Δεν δεχόμαστε bullying από εσάς κα πρόεδρε».

Άδωνις στην Ζωή: Σε καρτερούσα και είπα νάτη, μα... ήταν η αυγούλα

Η καθυστερημένη… άφιξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τη συζήτηση του νομοσχεδίου έφερε στο μυαλό του, Α.Γεωργιάδη ένα ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη, αφιερώνοντας στην πρόεδρο τους στίχους: «Σε καρτερούσα και είπα νάτη, μα ήταν η αυγούλα στις κορυφές και η αμυγδαλ��ά στο μονοπάτι, ίδιες και οι τρεις σαν αδερφές». Η αφιέρωση του γαλάζιου βουλευτή δεν έφτασε ωστόσο ,στα αυτιά της κας Κωνσταντοπούλου, καθώς το μικρόφωνο του κ. Γεωργιάδη ήταν κλειστό.

Ο Κουτσούκος, η Ζωή και το... καφεδάκι!

Νωρίτερα, η κα Κωνσταντοπούλου έγινε «μαλλιά κουβάρια» με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκο με αφορμή την καθυστέρηση στην έναρξη της συζήτησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής για τη μη τήρηση του ωραρίου, κάνοντας λόγο για «ώρα Κωνσταντοπούλου» με την τελευταία να απαντά: «Επειδή σε μια προηγούμενη συνεδρίαση προσήλθατε στην έδρα και με ρωτήσατε αν έχετε χρόνο για ένα καφεδάκι, θα σας παρακαλούσα να τηρείτε τουλάχιστον κάποιους κανόνες».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ.Κουτσούκου, ο οποίος ζήτησε από την πρόεδρο να του αφαιρεί τις ώρες που απουσιάζει και να του κόψει τον μισθό.

Παφίλης: Όλα αυτά τα κάνει η Ζωή για τηλεοπτικούς λόγους

Με την πρόεδρο της Βουλής εκνευρίστηκε και ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος είπε ότι για άλλη μια φορά πως χάνεται χρόνος συζήτησης για τη διαδικασία και χάνεται η ουσία.

Ο Θ. Παφίλης είπε πως «αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε φορά περισσότερο για τηλεοπτικούς λόγους». Όσο για την απαρτία των 80 βουλευτών «αυτ�� είναι από τα άγραφα… υπερβολικό έως… υποκριτικό», υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

«Οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι των κομμάτων συμφωνούν… υπάρχουν και πλειοψηφίες που διαμορφώνονται… δεν χρειάζεται η απαρτία… δεν προχωρούν έτσι οι διαδικασίες».

«Εκτός εάν υπάρχει η αντίληψη ότι οι βουλευτές θα πρέπει να είναι κλεισμένοι στη βουλή, ενώ θα πρέπει να είναι έξω στον κόσμο», πρόσθεσε .

Η πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά της επικαλέστηκε τον κανονισμό της Βουλής και τόνισε πως οι βουλευτές θα πρέπει να έχουν παρουσία εντός κι εκτός Βουλής.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top