Μπαρόζο: Δεν είμαι 100% βέβαιος ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη!

«Δεν μπορεί μία χώρα να αλλάζει τους κανόνες που υιοθετήθηκαν ομόφωνα»

Μπαρόζο: Δεν είμαι 100% βέβαιος ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη!

Την πίστη του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ αρκεί να κάνει συμβιβασμούς και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι 100% βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει Grexit.

«Δεν θα έλεγα ότι είμαι βέβαιος 100%, αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν θα συμβεί. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και να γίνει ανταγωνιστική, Αν το κάνει αυτό, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλες οι άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη θα θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επίσης να δεχτεί και να σεβαστεί την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που επιθυμεί την παραμονή στην ευρωζώνη» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν στο CNBC.

O Μπαρόζο ζήτησε έναν συμβιβασμό «για να μπορέσει να πάρει χρηματοδότηση η Ελλάδα», ενώ απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον κίνδυνο επηρεασμού άλλων χωρών από ενδεχόμενες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, είπε ότι πλέον η ζώνη του ευρώ είναι πιο θωρακισμένη: «Η Ιρλανδία καταγράφει εκρηκτική άνοδο, η Πορτογαλία πάει καλά, η Ισπανία πάει καλά. Ακόμη κι αν υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα με την Ελλάδα, δεν θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευρωζώνη. Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα, τώρα που η ελληνική κυβέρνηση κατάλαβε ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες. Η ευρωζώνη είναι 19 χώρες. Δεν μπορεί μία χώρα να αλλάζει τους κανόνες που υιοθετήθηκαν ομόφωνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top