Σακελλαρίδης: Γνώριζαν εδώ και καιρό για τα νομοσχέδια οι θεσμοί

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν τη ρήξη με την Ελλάδα»

Σακελλαρίδης: Γνώριζαν εδώ και καιρό για τα νομοσχέδια οι θεσμοί

«Προφανώς είναι θέμα πίεσης» σχολίασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας στον Σκάι τις αντιδράσεις των δανειστών για τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

«Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση έχει ακολουθήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία και σήμερα το μεσημέρι ψηφίζεται. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που προσφέρει τα στοιχειώδη σε ανθρώπους και νοικοκυριά που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια. Και αυτό και οι 100 δόσεις ήταν εν γνώσει των θεσμών εδώ και πολύ καιρό» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι δεν κατανοεί την αντίδραση των δανειστών καθώς το πρώτο νομοσχέδιο, για την ανθρωπιστική κρίση, «έχει σχετικά χαμηλό κόστος, 200 εκ. ευρώ, το οποίο είναι καλυμμένο από άποψη δαπανών» και το δεύτερο, για τις ληξιπρόθεσμες, «έχει μόνο δημοσιονομικό όφελος».

«Παρά τις δηλώσεις που γίνονται και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φιλικές για την Ελλάδα, δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν τη ρήξη με την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην πολιτική λύση που επιθυμεί η Ελλάδα, είπε: «Θέλουμε να συζητηθεί σε πολιτικό πλαίσιο όχι επειδή υποτιμούμε τις τεχνικές συζητήσεις αλλά για να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ολοκλήρωσης της πέμπτης αξιολόγησης: «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να το να συνεχιστεί η πέμπτη αξιολόγηση. Δεν προκύπτει από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ότι μιλάμε για συνέχιση της προηγούμενης κατάστασης».

Τέλος, αναφορικά με την πενταμερή συνάντηση που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και θα γίνει στις 9 το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε: «Θα πάμε με στόχο να βρεθεί μια λύση, αλλά όχι πάση θυσία. Δεσμευόμαστε σε κάθε περίπτωση από τη λαϊκή εντολή που μας είπε να μην πάρουμε νέα μέτρα. Είναι ζήτημα κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού. Να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι σε έναν λαό που δεν έχει τίποτα άλλο να σου δώσει;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top