ΟΛΗ η αλήθεια για το βίντεο του Γ. Βαρουφάκη με το μεσαίο δάχτυλο

Ανάρτησε στο twitter ο υπουργός ολόκληρο το βίντεο

ΟΛΗ η αλήθεια για το βίντεο του Γ. Βαρουφάκη με το μεσαίο δάχτυλο

​Δεν λέει να καταλαγιάσει ο σάλος που προκλήθηκε από το βίντεο το οποίο προβλήθηκε και στο γερμανικό κρατικό κανάλι ARD και δείχνει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία.

Ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε στην εκπομπή του γερμανικού καναλιού ότι το συγκεκριμένο βίντεο, που είναι από ομιλία του στο Ζάγκρεμπ το 2013 είναι χαλκευμένο.

«Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο. Έχει μονταριστεί έτσι. Δεν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι που θεωρεί κανείς ότι είμαι ικανός για κάτι τέτοιο. Είναι ψεύτικο. Δεν έδειξα ποτέ το δάχτυλο. Είναι ένα ψεύτικο βίντεο», είπε ο υπουργός Οικονομικών, όμως ο παρουσιαστής της εκπομπής Γκύντερ Γιάουχ το μεσημέρι της Δευτέρας δήλωσε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις πως το βίντεο αυτό είναι παραποιημένο.

Ο οπερατέρ πάλι Αλεσάντρο ντελ Πρέτε, ο οποίος είχε μαγνητοσκοπήσει την εκδήλωση με ανάρτησή του στο twitter υποστήριξε ότι το βίντεο είναι γνήσιο.

Η απάντηση του Γ. Βαρουφάκη δεν άργησε να έρθει και μάλιστα μέσω Twitter. Επικαλούμενος λοιπόν την μαρτυρία του διοργανωτή του συνεδρίου γράφει:

«Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια;» και παραθέτει ολόκληρο το βίντεο από την ομιλία του.
varoufakis1.jpg
Φιλοξενεί μάλιστα και δημοσίευμα της FAZ, όπου ο διοργανωτής του συνεδρίου Σρέκο Χόρβατ υποστηρίζει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία.
varoufakis2.jpg
«Αυτό πρέπει να ειπωθεί μια για πάντα: Ο Βαρουφάκης δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλό του κατά των Γερμανών. Κατά την παρουσίασή του στο Ζάγκρεμπ μιλούσε για το Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στους Γερμανούς φορολογούμενους. Επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία κατά των ιδιωτών πιστωτών παρά να λάβει ένα τεράστιο δάνειο από τους εταίρους. Το δάχτυλο ήταν σε αυτό το πλαίσιο και μεταφέρθηκε σκόπιμα ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στράφηκε εναντίον της επιστροφής των χρεών στη Γερμανία και να της έδειξε το δάχτυλο», αναφέρει ο Χόρβατ.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μ. Σρέντερ από την πλευρά του, μιλώντας στην εφημερίδα Handelsblatt, δήλωσε ότι εμπιστεύεται την έρευνα της σύνταξης της εκπομπής.
«Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Βαρουφάκης προφανώς δεν είπε την αλήθεια στην γερμανική τηλεόραση. Αυτό είναι πρόβλημα για την αξιοπιστία ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης. Γίνεται κάθε μέρα όλο και δυσκολότερο να δεχθούμε τον κ. Βαρουφάκη ως σοβαρό διαπραγματευτικό εταίρο», είπε και πρόσθεσε:
«Η αξιοπιστία του κλονίστηκε για μία ακόμη φορά. Ο υπουργός προφανώς δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό το βλέπει κανείς και από το γεγονός ότι με όλο και νέες προτάσεις προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα χρέους της χώρας του, αντί να εφαρμόσει επιτέλους τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top