Νταϊσελμπλουμ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ξεκινάμε την Τετάρτη - Δόση μετά τη συμφωνία

Κάλεσε την Ελλάδα «να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες»

Νταϊσελμπλουμ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ξεκινάμε την Τετάρτη - Δόση μετά τη συμφωνία

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» ξεκαθάρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις την Ελλάδας με τους θεσμούς.

«Οι συζητήσεις θα γίνουν στις Βρυξέλλες αλλά παράλληλα χρειαζόμαστε και την εμπλοκή των τεχνικών ομάδων που θα μεταβούν στην Ελλάδα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι η στενή συνεργασία των ελληνικών αρχών και των θεσμών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «να μην υπάρχουν μονομερείς ενέργειες και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις».

Όσον αφορά την προκαταβολή των δόσεων, ο Νταϊσελμπλουμ εξήγησε ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο πριν υπάρξει συμφωνία και ξεκινήσει η εφαρμογή της. Μάλιστα, επεσήμανε ότι τότε μπορεί να αποδεσμευθεί η μισή δόση, κάτι που «έχει γίνει και στο παρελθόν».

«Χάσαμε 2 εβδομάδες με το ποιος θα συναντήσει ποιον, τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup. Παράλληλα, τόνισε με νόημα ότι η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ήταν καθαρή και ο ίδιος δεν γνωρίζει γιατί χάθηκαν αυτές οι δύο εβδομάδες.

Στη συνέχεια, ο Νταϊσελμπλουμ σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων, ειδικά στον δημόσιο τομέα, και τόνισε ότι μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία αλλά υπογράμμισε ότι «πρέπει να παραμείνουμε εντός των πλαισίων που έχουν ήδη συμφωνηθεί».

Τέλος, επεσήμανε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά ως το τέλος του Απριλίου, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε να επιτευχθεί νωρίτερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top