Γιούνκερ: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα

Τι είπε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Die Welt»

Γιούνκερ: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα

​Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt», ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε «τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα» και επεσήμανε ότι αυτή δεν είναι κατανοητή από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρέπει ν�� διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθύμισε ότι το ένα τέταρτο των Ελλήνων στερείται κοινωνικής ασφάλισης και ότι η ανεργία είναι «στο υψηλότερο» επίπεδο.

Ο ίδιος επανέλαβε, αποκλείοντας οποιαδήποτε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και χαρακτήρισε ένα τέτοιο σενάριο «ανεπανόρθωτη απώλεια για τη φήμη» του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ, παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να «σεβαστεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές».

«Αν η κυβέρνηση θέλει να δαπανά περισσότερα χρήματα, πρέπει να αντισταθμίζει με την εξοικονόμηση ή πρόσθετα έσοδα», πρόσθεσε.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρέπει, τόνισε, «μετά τον Ιούλιο να εξεταστεί πως οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε χώρες που βρίσκονται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τα προγράμματα βοήθειας δεν πρέπει να είναι κατ’ ανάγκην λιγότερο απαιτητικές αλλά θα πρέπει να είναι «περισσότερο πολιτικές».

Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν είναι αποδεκτό ένας πρωθυπουργός να πρέπει να διαπραγματεύεται μεταρρυθμίσεις με αξιωματούχους. Ο ένας είναι αιρετός, οι άλλοι δεν είναι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top