Σακελλαρίδης: «Άστοχη και λανθασμένη η δήλωση του Γλέζου»

«Μια από τις επιτυχίες είναι ότι δεν συζητάμε το email Χαρδούβελη»

«Άστοχη και λανθασμένη» χαρακ��ήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την δήλωση του Μανώλη Γλέζου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο, αλλά ήταν άστοχη και λανθασμένη η δήλωσή του» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση σταδιακά πετυχαίνει νίκες, δεν μπορεί μέσα σε τρεις εβδομάδες να αλλάξουμε τα πάντα, δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι (...) μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες καταφέραμε όσα δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε πέντε χρόνια, δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις που επιζητά ο Μανώλης Γλέζος, εμείς και η κοινωνία... Ο Μανώλης Γλέζος λέει αγωνίες που υπάρχουν στο μυαλό μας, απαντώ με μεγάλο σεβασμό στους αγώνες του, είμαστε στην αρχή μιας σκληρής διαπραγμάτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup της Παρασκευής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σθεναρή διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, και για συμφωνία με πολλά κέρδη.

«Δώσαμε τέλος στο προηγούμενο πρόγραμμα, μεγάλες νίκες η μείωση στα πρωτογενή πλεονάσματα και να πάρουμε μέτρα για ανάσα χωρίς μέτρα λιτότητας... Δεν κάναμε αποδεκτές διατυπώσεις και κείμενα που συνέχιζαν τα προηγούμενα μέτρα της κυβέρνησης. Έχουμε θετικά δείγματα σε σχέση με το παρελθόν, με μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας και περικοπές» επισήμανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως τόνισε, η λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση θα αποσταλεί εντός της ημέρας στους εταίρους. «Για τη λίστα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όχι κανονική συνεδρίαση, κάτι πολύ θετικό, γιατί σημαίνει ένα πλαίσιο αποδοχής, όσο και λιγότερες πιέσεις, από τους εταίρους» εξήγησε και ξεκαθάρισε ότι η λίστα περιλαμβάνει σειρά μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, τις οποίες θεωρεί ότι είναι απαραίτητες για να πάρει ανάσα η κοινωνία. «Μια από τις επιτυχίες είναι ότι δεν συζητάμε το email Χαρδούβελη, δεν είναι στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων. Σκοπός μας είναι μια αμοιβαία επωφελής λύση, έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα βήματα» σχολίασε.

Είπε ακόμη ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σταδιακή ώστε να προσαρμοστούν οι μικρές επιχειρήσεις και ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τέλος για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότησή του χωρίς να θιγούν ή να μειωθούν οι κοινωνικές παροχές. «Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές, θέλουμε να τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top