Μαραθώνιο το κυβερνητικό συμβούλιο: Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφθασε ο Βαρουφάκης

Αισιοδοξία ότι οδηγούμαστε σε λύση στην κυβέρνηση

Μαραθώνιο το κυβερνητικό συμβούλιο: Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφθασε ο Βαρουφάκης

Μαραθώνιο αποδεικνύεται το έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, το οποίο συνεχιζόταν λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η πορεία των διαπραγματεύσεων μετά τις συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του οικονομικού επιτελείου σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είχε διμερείς επαφές σε Ρωσία και Γερμανία, ενημέρωσαν αναλυτικά τα μέλη της κυβέρνησης για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Στην κυβέρνηση υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι οδηγούμαστε σε λύση.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφθασε στο Μαξίμου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επίσης θα ενημερώσει τα μέλη του συμβουλίου για τις επαφές του στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πηγές από το Μαξίμου, οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα ενταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να «κλειδώσουν» οι σύμμαχοι των ελληνικών θέσεων στο Eurogroup, αλλά και «για να βελτιώσουμε περισσότερο τη θέση μας σε ότι αφορά τους συσχετισμούς», δηλαδή και στους υπόλοιπους που μπορούν να ��υμφωνήσουν μαζί μας.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, τα δυο βασικά συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτό το τριήμερο είναι αφενός ότι το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες «δεν πέρασε», κάτι που φάνηκε και από τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης των πολιτών, και αφετέρου ότι η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπουμ έχει μετατοπίσει τον άξονα της συζήτησης από το «εφαρμόστε» και το «επιτυχής αξιολόγηση», στο «αναζητούμε το κοινό έδαφος μεταξύ του προηγούμενου προγράμματος και του επόμενου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top