Χεράκι χεράκι μπήκαν στο γραφείο Τσίπρας και Γιούνκερ

Η χειρονομία του προέδρου της Κομισιόν που έφερε σε αμηχανία τον Έλληνα πρωθυπουργό

Χεράκι χεράκι μπήκαν στο γραφείο Τσίπρας και Γιούνκερ

​Εξ απήνης πιάστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν συνάντησε σήμερα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας είχε πάει ψυχολογικά προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει έναν αυστηρό Γιούνκερ που θα κρατούσε σκληρή στάση και αντ’ αυτού συνάντησε έναν πρόεδρο της Κομισιόν μέσα στη χαλαρότητα που τον… έπιασε από το χεράκι για να τον οδηγήσει μέσα στο γραφείο του.

Φυσικά οι δημοσιογράφοι που είχαν συγκεντρωθεί για να απαθανατίσουν το πρώτο ενσταντανέ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο ξέσπασαν σε γέλια, ενώ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την αμηχανία του.

bussels.jpg

Αυτό που δεν ήξερε όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ένας άνδρας με ταμπεραμέντο. Μάλιστα η κίνησή του αυτή μπορεί να θεωρηθεί και συμβολική, μιας και ο Α. Τσίπρας είναι νέος στο… ευρωπαϊκό κουρμπέτι. Ο… παλιός λοιπόν Γιούνκερ τον πήρε από το χεράκι, ελπίζουμε όχι για να του εξηγήσει το… όνειρο, αλλά θέλοντας να δείξει την καλή του διάθεση απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Και αν νομίζετε ότι ο κ. Γιούνκερ επεφύλαξε ιδιαίτερη και ξεχωριστή υποδοχή για τον Α. Τσίπρα, να σας υπενθυμίσουμε ότι και άλλοι πολιτικοί έχουν πέσει… «θύματα» του… αυθορμητισμού του.

Πρώτος και καλύτερος ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος όταν ανέλαβε για πρώτη φορά υπουργός Οικονομικών, πήρε μια γεύση από το χιούμορ του Λουξεμβούργιου ηγέτη.

jean-claude-juncker-evangelos-venizelos-2011-7-11-10-0-18.jpg

Έτσι, για να τον υποδεχθεί, ο κ. Γιούνκερ πήρε στα χέρια του έναν βαρύ πάκο με χαρτιά και χτύπησε τον κ. Βενιζέλο μ’ αυτόν. Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου, και μ��ορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να γέλασε τότε, αργότερα όμως με την εφαρμογή του μνημονίου κατάλαβε το… «κρυμμένο μήνυμα» της χειρονομίας αυτής.

clipboard06--2-thumb-large.jpg

Επίσης τον περασμένο Ιανουάριο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε πάρει από το χεράκι και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ενώ στο παρελθόν έχει εκδηλώσει τις άγριες διαθέσεις του στον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος, τον οποίο έπιασε από το λαιμό, με τον Ισπανό πολιτικό να του ρίχνει φαρμακερή ματιά.

B8B7OC3IAAArB8F.jpg

assets_LARGE_t_420_54223481.jpg

Με ένα… αυθόρμητο «high five» είχε υποδεχθεί τον Ιούνιο του 2014 και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ευτυχώς έδειξε καλά αντανακλαστικά και ανταπέδωσε την ενθουσιώδη χειρονομία.

juncker cameron.jpg
Τέλος, οι φωτογράφοι στο παρελθόν είχαν απαθανατίσει διάφορα ενσταντανέ του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν να γελάνε πονηρά, μιας και είναι γνωστό ότι οι δύο άνδρες μοιράζονταν την κοινή τους αδυναμία για το ασθενές φύλο.

assets_LARGE_t_420_54223484_type12128.jpg

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top