«Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρώμη»

Γκότζι: Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

«Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρώμη»
«Η ιταλική κυβέρνηση αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη» τόνισε ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.

Ο Γκότζι χαρακτήρισε την αλλαγή που έφεραν οι ελληνικές εκλογές «ιδιαίτερα σημαντική» αλλά επεσήμανε με νόημα ότι οι χώρες έχουν συνέχεια και θα πρέπει οι νέες κυβερνήσεις να συνεχίζουν στις γραμμές που έχουν χαράξει οι προηγούμενες: «Θεωρούμε ότι οι εκλογές δεν είναι απλώς και μόνο μια δημοκρατική παρένθεση. Μία χώρα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί την γραμμή που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνησή της. Είναι σαφές ότι γνωρίζουμε την αξία των εκλογών, και για τον λόγο αυτό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δούμε τι θα προτείνουν, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τις ελληνοευρωπαϊκές σχέσεις, αλλά και στα πλαίσια της νέας, μεγάλης διαδικασίας, για την πολιτική διακυβέρνηση του ευρώ».

Σύμφωνα με τον Γκότζι, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν η κατάλληλη οδός για να οικοδομηθεί μια εναλλακτική πορεία είναι μια σύνοδος για το χρέος, από την στιγμή που στην Ευρώπη πολλοί αντιτίθενται στη�� λύση αυτή και χρειάζεται η έγκριση τουλάχιστον δεκαεννέα χωρών.

Η κυβέρνηση Ρέντσι, σύμφωνα με τον ίδιο, θέλει να καταλάβει με λεπτομέρεια ποια είναι η εναλλακτική που προτείνει για την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση και με ποιο τρόπο η Ρώμη και οι υπόλοιποι εταίροι μπορούν να βοηθήσουν και να συνοδεύσουν την εφαρμογή της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός σημείωσε με νόημα πως οι συνταγές που υιοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια ήταν ανεπαρκείς «διαφορετικά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα είχε μειωθεί». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top