Σουλτς: «Ανεύθυνη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης να μη θέλει να συνεργαστεί με τους πιστωτές»

«Πρέπει να φέρουν εις πέρας τα συμφωνηθέντα βήματα, πριν μιλήσουμε για νέα»

Σουλτς: «Ανεύθυνη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης να μη θέλει να συνεργαστεί με τους πιστωτές»

​Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, χαρακτηρίζει ανεύθυνη τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης να μην θέλει να συνεργαστεί με τους πιστωτές.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πλέον να εργαστεί υπό τις παρούσες συνθήκες με τους πιστωτές, το βρίσκω ανεύθυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουλτς και πρόσθεσε:

«Για νέες μορφές πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση και αυτό γίνεται μόνο μέσω της συναίνεσης και όχι μέσω της πρόκλησης».

Ακόμη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτει το ενδεχόμενο διοργάνωσης διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, εξηγώντας ότι «μπορεί κανείς να μιλήσει μόνο εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της». Ο ίδιος προσθέτει: «Πρέπει να φέρουν εις πέρας τα συμφωνηθέντα βήματα, πριν μιλήσουμε για νέα».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Σουλτς δηλώνει: «Επέστρεψα από την Αθήνα με την εντύπωση ότι μπορούμε να μιλήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση, και ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα συμβιβασμό, ωστόσο δεν υπάρχει εγγύηση για αυτό. Η κατάσταση είναι εύθραυστη, άλλα όχι απελπιστική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top