Frankfurter Allgemeine Zeitung: προκαλεί ο Βαρουφάκης

Κάνει λόγο για «βαριά λόγια» εναντίον της Γερμανίας

Frankfurter Allgemeine Zeitung: π��οκαλεί ο Βαρουφάκης

«Προκαλεί ο Βαρουφάκης» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε άρθρο της με τίτλο «Βαριά λόγια εναντίον της Γερμανίας».

Η εφημερίδα ερμηνεύει συγκεκριμένα τις τοποθετήσεις του νέου ΥΠΟΙΚ σαν «απειλή» προς τη Γερμανία: «Στο τέλος η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει, απειλεί. Ο αριστερός καθηγητής Οικονομίας αποκαλεί την πολιτική λιτότητας "δημοσιονομικό waterboarding". Και ότι η Γαλλία χορεύει με τη Γερμανία έναν "χορό του θανάτου"» .

Σε «απειλή» αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα και όσον αφορά τη δήλωση Βαρουφάκη «ό,τι και να λέει ή να κάνει η Γερμανία, πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσει»: «Εννοεί προφανώς ότι η Γερμανία και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και οι θεσμοί είτε θα εξυπηρετήσουν την Ελλάδα με μια άφεση χρέους, είτε απλώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια χρεοκοπία της Ελλάδας».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, όπως και σε αποσπάσματα από το βιβλίο του «Ο παγκόσμιος Μινώταυρος», ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αντίδραση ήρθε στη Γερμανία από τον επικεφαλής της «AfD» Μπερντ Λούκε, ο οποίος δήλωσε: «Είναι αστείο, αλλά είναι πιθανόν αλήθεια». Αναφέρεται ακόμα ότι δεν πρέπει να γίνει να κούρεμα χρέους στην Ελλάδα και μετά η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, διότι αυτό θα δημιουργούσε ανάλογες απαιτήσεις και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top