Παρασκευόπουλος: «Ακόμη και στις φυλακές πρέπει να προσεχτούν οι αδύνατοι»

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο απερχόμενος υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφέρθηκε στα τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση και έφτασε σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, αλλά με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως ανέφερε, διατηρήθηκε η χώρα στην ευρωζώνη.

Ακόμα, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου και τα εκκρεμή νομοθετήματα, ενώ τόνισε ότι το έργο του υπουργείου υλοποιήθηκε παρά τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό του.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, χωρίς να ξεχαστεί το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και ναι μεν να έχει το χαρακτηριστικό της αυστηρότητας, αλλά πρέπει να έχει και την επιείκεια. «Ακόμη και στις φυλακές πρέπει να προσεχτούν οι αδύνατοι» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top