Τσίπρας: «Σήμερα νίκησε η Ελλάδα που ελπίζει... Παρελθόν η τρόικα»

«Η Ελλάδα θα προσέλθει στην διαπραγμάτευση με το δικό της 4ετές σχέδιο»

Τσίπρας: «Σήμερα νίκησε η Ελλάδα που ελπίζει... Παρελθόν η τρόικα»
«Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα… Η Ελλάδα προχωράει σε μια Ευρώπη που αλλάζει», ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι, μια γιορτή. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον φαύλο κύκλο της λιτότητας στην πατρίδα μας. Η δική σας ετυμηγορία ακυρώνει σήμερα με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής… Καθιστά πλέον την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο», πρόσθεσε από τα Προπύλαια, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τον συγχαρεί.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει σήμερα λευκή επιταγή, αλλά εντολή εθνικής αναγέννησης και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής της πατρίδας μας… Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων και θα εμπιστευτούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ξεχωριστά ανεξάρτητα αν μας ψήφισε ή δεν μας ψήφισε. Θα αγωνιστούμε όλες και όλοι μαζί για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέες σταθερές και δίκαιες βάσεις δικαιοσύνης και προκοπής… Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι… Σήμερα νικήθηκε η Ελλάδα της ελίτ και των ολιγαρχιών, της αντιδημοκρατικής εκτροπής, της υφαρπαγής και της συγκάλυψης… Αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα που αγωνίζεται, που ελπίζει, που ζητάει χώρο και χρόνο για να δημιουργήσει ξανά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια».

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη όσους ήρθαν από άλλες χώρες, προκειμένου να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χαρακτηριστικά για ένα «πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης», ενώ πρόσθεσε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι νίκη όλων των λαών που αγωνίζονται κατά της λιτότητας.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί για πρώτη φορά με τους εταίρους μας μια δίκαιη, αμοιβαία, επωφελή και βιώσιμη λύση. Για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, για να επιστρέψει η Ευρώπη στην σταθερότητα, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή…», τόνισε ακόμα.

«Σε αυτόν τον ειλικρινή διάλογο, σε αυτή την διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις, με το δικό της εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, με το δικό της 4ετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής. Χωρίς νέα ελλείματα, αλλά και χωρίς εξωπραγματικά, ανέφικτα πλεονάσματα…» «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες μέσα και έξω από την χώρα: Ούτε αμοιβαία καταστροφική ρήξη θα υπάρξει, ούτε όμως συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή. Μπροστά μας έχουμε μια νέα ευκαιρία για μια νέα αρχή σε Ελλάδα και Ευρώπη…», υπογράμμισε, ενώ τόνισε «Προτεραιότητα μας από την επόμενη κιόλας μέρα θα είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης, η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας…».

«Πάνω από όλα όμως προτεραιότητα μας θα είναι να αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας την χαμένη του αξιοπρέπεια...Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω ��πό την Ελλάδα.... Θα τα καταφέρουμε», είπε ακόμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top