Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις και συζητάμε για ελάφρυνση χρέους

Εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις και συζητάμε για ελάφρυνση χρέους
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ εξέφρασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στην πορτογαλική «Diario Economico».

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) επισημαίνει αφενός ότι η ευρωζώνη δεν προβλέπει την έξοδο ενός κράτους-μέλους από το ενιαίο νόμισμα και αφετέρου ότι οι Έλληνες επιθυμούν παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη σε ποσοστό 80%.

«Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν έχουν αλλάξει άποψη. Θέλουν να παραμείνουν όλες οι χώρες. Παράλληλα, όμως, θέλουν όλες οι χώρες με προβλήματα, που έλαβαν χρηματοοικονομική στήριξη, να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση μέσω των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπου χρειάζεται. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα» επισημαίνει ο ίδιος.

Ο Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο αλλά δεν βρίσκεται ακόμη στη γραμμή τερματισμού, ενώ τόνισε πως «είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

Απαντώντας σε ερώτηση για αν μπορεί να γίνει νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής του ESM υπενθύμισε η ευρωζώνη δεσμεύτηκε τον Νοέμβριο του 2012 να επανεξετάσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και σημείωσε ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top