Θεοδωράκης στο STAR: Να μην απομακρυνθούμε από το άρμα της Ευρώπης

«Εν δυνάμει σύμμαχοί μας όσοι, εκτός της Χρυσής Αυγής, μπουν στη Βουλή»

Θεοδωράκης στο STAR: Να μην απομακρυνθούμε από το άρμα της Ευρώπης
«Η ζωή απαιτεί μάχες αλλά να μην χάνεις το αίσθημα του μέτρου. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να απομακρυνθούμε από το άρμα της Ευρώπης» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν ήρθε για να κυβερνήσει με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς «έχει τη δική του πλατφόρμα» αλλά υπογράμμισε πως όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου αποτελούν εν δυνάμει συμμάχους του στη Βουλή: «Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν μεγάλες συμμαχίες, του 51%. Θα συνεργαστούμε για το καλό της χώρας, θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Όσοι μπουν στη Βουλή, εκτός της Χρυσής Αυγής, θα είναι εν δυνάμει σύμμαχοί μας».

Ο κ. Θεοδωράκης ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι το Ποτάμι συνδυάζει στελέχη από διαφορετικούς ιδεολογικά και πολιτικά χώρους: «Η λέξη "αριστερά" και "δεξιά" στην Ελλάδα δεν λέεi τίποτα στον κόσμο. Άλλο το να πιστεύεις σε κάποιες ιδέες, όπως ο ανθρωπισμός. Σημασία έχει τι λες για τα προβλήματα του κόσμου. Εμείς έχουμε άποψη για τα προβλήματα». Παράλληλα, επιτέθηκε στο «παλιό πολιτικό σύστημα», τονίζοντας ότι επηρεάζεται από τον κομματικό στρατό: «Δεν υπάρχει όρεξη από το παλιό πολιτικό σύστημα. Μια πλειοψηφία με όρεξη μπορεί να κάνει σπουδαία δουλειά μέσα σε 4 μήνες. Εμείς δεν έχουμε κομματικό στρατό να απογοητεύσουμε».

Ο ίδιος, δήλωσε ότι υπάρχουν επιπόλαιοι τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Αφενός, το μπες-βγες με το ΔΝΤ στοίχισε πολλά στην Ελλάδα και κυρίως στην αξιοπιστία της χώρας. Τώρα οι επιπόλαιοι του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι η Ευρώπη μπορεί να παιχτεί σε μια ζαριά: αν μας βγει, μας βγήκε».

Ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε κάθε αναφορά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοποίηση των καταθέσεων για δανεισμό τ��υ κράτους σε μια έκτακτη περίσταση: «Υπάρχει ένα φλερτ ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τα λεφτά των τραπεζών, ότι μπορούν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των δημοσίων ταμείων. Αυτό δεν θα το επιτρέψει το Ποτάμι. Το 90% των καταθέσεων είναι μικρές καταθέσεις της ελληνικής οικογένειας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι τον ίδιο αλλά και το κόμμα του δεν τους ενδιαφέρουν οι καρέκλες: «Θα ελαφρύνω λίγο το άγχος των αντιπάλων μας. Γιατί συνήθως το άγχος που έχουν είναι το μικρό κόμμα έρχεται για να πάρει κάποια υπουργεία. Δεν μας ενδιαφέρουν στις καρέκλες. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι και δεν θα μετέχω σε μια κυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός, ούτε και υπάρχει τέτοια πρόθεση ή σκοπός για τα προφανή στελέχη του Ποταμιού. Θα κάνουμε πρόταση για κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδας. Δεν θα υπάρχει λογική πχ. 5 από το Ποτάμι, 5 από τη ΝΔ, 5 από το ΣΥΡΙΖΑ».

«Ελάτε με το Ποτάμι για να τ’ αλλάξουμε όλα στη χώρα χωρίς να τη γκρεμίσουμε» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top