Σήμερα η τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία - Ή βγαίνει ΠτΔ ή πάμε για εκλογές

Αναζητά 12 ψήφους η κυβέρνηση για να αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες

Σήμερα η τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία - Ή βγαίνει ΠτΔ ή πάμε για εκλογές

​Στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, η τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με την κυβέρνηση να αναζητά 12 ψήφους για να συμπληρώσει τις 180 που απαιτούνται σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Όλα τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκλογές , παρ’ όλ’ αυτά, η κυβέρνηση ελπίζει ότι και την ύστατη αυτή ώρα, η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο για τις 14:00 το μεσημέρι, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ενώ σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές είτε για τις 25 Ιανουαρίου, είτε για την 1η Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ έθεσε για μια τελευταία φορά τα διλήμματα, μπροστά στους Έλληνες βουλευτές, προειδοποιώντας για «θανάσιμους κινδύνους» σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Τα βλέμματα είναι για μια ακόμα φορά στραμμένα στους ανεξάρτητους βουλευτές που στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες ψήφισαν «παρών», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις είναι έντονες, ώστε να αλλάξουν στάση.

Από το στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι και σήμερα θα ψηφίσουν "παρών", επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο στόχος των 180 ψήφων είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα συνεχιστούν οι ζυμώσεις και οι πολιτικές πιέσεις, ώστε οι 168 βουλευτές της δεύτερης ψηφοφορίας, που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για ΠτΔ να γίνουν τελικά 180.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top