Εκλογή Προέδρου και ορισμό εκλογών μέσα στο 2015 ζητά ο Σ. Λυκούδης

«Εθνική συνεννόηση τώρα πριν η χώρα οδηγηθεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα»

Εκλογή Προέδρου και ορισμό εκλογών μέσα στο 2015 ζητά ο επικεφαλής των «ΜΕΤΑρυθμιστών», πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Λυκούδης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι εξελίξεις, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να επιταχυνθούν κατά δύο μήνες οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ραγδαίες. Τα πρώτα δεδομένα από την κοινωνία και τις αγορές είναι δραματικά. Οι αντιδράσεις του διεθνούς τύπου, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου περιβάλλοντος, τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές και το ελληνικό χρηματιστήριο έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ανησυχία στους πολίτες».

Ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρυθμιστών προειδοποιεί ότι «εάν το πολιτικό σύστημα δεν δείξει την ύστατη αυτή στιγμή, την απαιτούμενη πολιτική ωριμότητα, οι επιπτώσεις για τη χώρα ενδεχομένως να είναι οδυνηρές» και ότι «ο κίνδυνος της οικονομικής κατάρρευσης είναι προ των πυλών».

Καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Λυκούδης:

«Οι ΜΕΤΑρυθμιστές, έγκαιρα κατέθεσαν μια πρόταση εθνικής συνεννόησης για την αποτροπή κάθε κινδύνου κλονισμού της πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας της χώρας. Έγκαιρα κάλεσαν τις βασικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούν σε ένα ελάχιστο πλαίσιο, με αποφάσεις της παρούσης Βουλής και με συμφωνία για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών εντός του 2015 για:

1. Την συναινετική εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

2. Τη Συνταγματική αναθεώρηση

3. Την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Έστω και την ύστατη αυτή ώρα καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεννοηθούν έστω στα ελάχιστα.

Εθνική Συνεννόηση Τώρα πριν η χώρα οδηγηθεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top