Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Νέα συνάντηση σήμερα Σαναρά – Βενιζέλου για να αποφασίσουν

Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

​Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση αυτή ενδέχεται να γίνει στις 15:00 το μεσημέρι και εκεί αναμένεται να πέσει στο τραπέζι και το όνομα του κοινού υποψηφίου που θα προτείνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι το όνομα του υποψηφίου θα ανακοινωθεί και επίσημα σήμερα, αφού μέχρι στιγμής αυτό που είναι πιο πιθανόν είναι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι να συζητήσουν και να καταλήξουν στο όνομα.

Μια πρώτη κουβέντα είχαν κάνει οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος τη Δευτέρα στην μυστική συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 15:00 έως τις 17:00, όπου και κατέληξαν στην απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν αποφασίσει ότι θα ζητήσουν την επίσπευση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή αν το αποτέλεσμα του Eurogroup ήταν μια δίμηνη παράταση που επιθυμ��ύσε η ελληνική πλευρά, όπως και έγινε.

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί η πολιτική αβεβαιότητα που τροφοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι είναι οι πιθανοί υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Μπορεί βέβαια η κυβέρνηση να ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον Πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, την επίσπευση των διαδικασιών, όμως όνομα υποψηφίου ακόμα δεν έχουμε, όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να μας δώσει στοιχεία για την ταυτότητά του.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί στον Τύπο είναι αυτό του Σ. Δήμα, του Π. Πικραμένου, του Δ. Αβραμόπουλου, του Φ. Κουβέλη και του Α. Παπαδόπουλου. Επίσης έχουν ακουστεί και αρκετά ονόματα γυναικών, όπως είναι η κα. Δαμανάκη και η κα. Αρβελέρ.

Όλα αυτά πάντως αποτελούν προς το παρόν σενάρια, αφού δεν αποκλείεται ο υποψήφιος στον οποίο θα καταλήξει η κυβέρνηση να είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει ακουστεί ξανά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top