Με ρήξη απειλεί η κυβέρνηση αν η τρόικα δεν συμφωνήσει στις προτάσεις της!

«Το ΔΝΤ δεν απάντησε ακόμα στις προτάσεις που στείλαμε το Σάββατο»

Με ρήξη με την τρόικα απειλεί πλέον η κυβέρνηση αν «δεν τα βρει» μαζί της στις προτάσεις που ήδη τις έχει στείλει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών που βρέθηκε στο Capital Link στη Νέα Υόρκη, «η Αθήνα έχει στείλει το Σάββατο το βράδυ τελειωτικές προτάσεις στο ταμείο. Το ΔΝΤ δεν έχει απαντήσει ακόμα».

Στις προτάσεις συμπεριλαμβάνονται διαρθρωτικά μέτρα αλλά και οι απόψεις της κυβέρνησης σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, με την διαπραγμάτευση να χαρακτηρίζεται «σύνθετη».

«Θέλουμε να αποφύγουμε αύξηση φόρων και μείωση συντάξεων» ανέφερε το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το οποίο χαρακτήρισε επίσης το ΔΝΤ «πιο αυστηρό» στη δημοσιοοικονομική πολιτική από τους Ευρωπαίους.

«Αν δεν τα βρούμε και σε αυτές τις προτάσεις θα επέλθει ρήξη» τόνισε το ίδιο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top