Θ. Πλεύρης: «Μου στοίχισαν οι αποκαλύψεις για τον Γ. Καρατζαφέρη»

«Είμαι συντετριμμένος»

Θ. Πλεύρης: «Μου στοίχισαν οι αποκαλύψεις για τον Γ. Καρατζαφέρη»

​«Συντετριμμένος», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Πλεύρης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm για τις αποκαλύψεις που αφορούν σε δύο offshore εταιρείες του Γ. Καρατζαφέρη, οι οποίες εμπλέκονται σε εξοπλιστικά σκάνδαλα.

«Η δικαστική έρευνα θα πρέπει να φτάσει στο τέλος και αν τυχόν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν. Από εκεί και πέρα, εγώ μόλις διάβασα το δημοσίευμα, σε προσωπικό επίπεδο είμαι συντετριμμένος και ελπίζω ότι ο Πρόεδρος κ. Καρατζαφέρης θα έχει κάποια στοιχεία. Εμένα, σαν Θάνο Πλεύρη, άνθρωπο, μου έχει στοιχίσει», είπε.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε επίσης και στη δύσκολη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, τονίζοντας ότι το μνημόνιο τελειώνει, αλλά δεν μπορούμε να ρυθμίζουμε μόνοι μας τα οικονομικά μας.

«Η λήξη του μνημονίου υπό την έννοια την οποία ζήσαμε μέχρι σήμερα σίγουρα ολοκληρώνεται. Από την άλλη πλευρά, προφανώς στον βαθμό που είσαι μέσα στην ευρωζώνη, όσο δεν έχεις τους στόχους και για το χρέος σου και για το δημόσιο έλλειμμα, θα είσαι υπό επιτήρηση. Μια χώρα που είναι εκτός αγορών, πρέπει να βγει ξανά με ένα ασφαλές μαξιλάρι. Το μνημόνιο τελειώνει, αλλά θα υπάρξει χρόνος προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο, απολύτως μόνοι μας να ρυθμίζουμε τα οικονομικά της χώρας», δήλωσε.

Όσο για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και την τριμερή σύνοδο, στην οποία συμμετείχε η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, ο κ. Πλε��ρης είπε:

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια, η ελληνική πολιτική έχει καταφέρει να θέσει σε μία απομόνωση την Τουρκία. Σε αυτή τη φάση, την κλιμάκωση την επιζητά η Τουρκία. Η Ελληνική κυβέρνηση ορθώς δουλεύει τις συμμαχίες της με Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, το έχει η Τουρκία» και πρόσθεσε:

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σταθερά βήματα στο κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής. Εγώ θεωρώ ότι σταθερά και αθόρυβα, προχωράμε στο πρώτο βήμα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top