Κατ�� των καταλήψεων στα σχολεία η ΔΗΜΑΡ

Σε ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας

Κατά των καταλήψεων στα σχολεία τάσσεται η ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ αναφέρει:

«Πάγια θέση μας είναι ο διάλογος όλων των εμπλεκόμενων φορέων –Υπουργείο, ΟΛΜΕ, γονείς- για τα θέματα της εκπαίδευσης με τα σχολεία ανοικτά. Ως εκ τούτου είμαστε αντίθετοι στις καταλήψεις οι οποίες δημιουργούν αναστάτωση και στους μαθητές και στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας» .

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα θέματα που θίγουν οι μαθητικές κοινότητες σχετικά με τα κενά στα σχολεία αλλά και το μεγάλο φόρτο που προκαλεί η σύνδεση των βαθμών της Α' και Β' Λυκείου με την μελλοντική εισαγωγή στα ΑΕΙ, είναι υπαρκτά και πολύ σοβαρά.

Ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συζητήσει ουσιαστικά με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τις επιβεβλημένες αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν ώστε το Λύκειο να γίνει χώρος αναλυτικής και κριτικής σκέψης στα πλαίσια ενός σύγχρονου και αειφόρου σχολείου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top