Στρατούλης: Ζημιώνει τις μικρές επιχειρήσεις η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

«Από τους εργαζομένους δεν λείπουν οι πρόσθετες ώρες αλλά τα χρήματα των περικοπών»

Στρατούλης: Ζημιώνει τις μικρές επιχειρήσεις η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
Κατά της κυριακάτικης αργίας εκφράστηκε ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος παραβρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας στο MALL στο Μαρούσι.

«Η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της “Κυριακής-αργίας” ωφελεί για μια ακόμα φορά μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. Ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπαλλήλους, που τους αναστατώνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή και τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό που λείπει από τους εργαζομένους δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων αλλά «τα χρήματα λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας και του σφαγιασμού των μισθών και των συντάξεών τους, που τους επιφέρει η συνεχιζόμενη εφαρμογή των μνημονίων της καταστροφής».

Καταλήγοντας, ο κ. Στρατούλης ζήτησε αντί της κυριακάτικης αργίας να καταργηθούν «τα καταστροφικά μνημόνια και η δυνατότητα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να συνεχίσουν να κυβερνούν και να σπέρνουν παντού την καταστροφή».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top