Ερώτηση 24 «γαλάζιων» βουλευτών για την παρακράτηση ΕΝΦΙΑ απ'τις επιστροφές φόρων

Διαβάστε αναλυτικά

Ερώτηση 24 «γαλάζιων» βουλευτών για την παρακράτηση ΕΝΦΙΑ απ

​Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς καταθέτουν 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την «παράλογη», όπως την χαρακτηρίζουν, παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από την επιστροφή του φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου και το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων, τονίζοντας ότι η καταβολή του φόρου ακινήτων προβλεπόταν βάσει τροπολογίας να γίνει σε έξι ισόποσες δόσεις.

Όπως σημειώνουν, «η δυσάρεστη έκπληξη ήρθε να προστεθεί στην τρίμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση, που υπέστησαν για παράδειγμα οι αγρότες στην επιστροφή του φόρου πετρελαίου, σε μια εποχή κρισιμότατη από άποψη ρευστότητας για τον προγραμματισμό της αγροτικής τους παραγωγής».

«Επειδή είναι παράδοξο, αν όχι παράλογο, να κατατίθεται η ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών σε 72 και 100 δόσεις και την ίδια στιγμή να τους παρακρατείται προκαταβολικά και εφάπαξ, ο φετινός φουσκωμένος ΕΝΦΙΑ» τονίζουν.

Μετά από όλα αυτά ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί «Θα σταματήσετε την παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τη διαδικασία συμψηφισμού των επιστροφών ΦΠΑ, εισοδήματος και κάθε λογής επιδόματος και ενίσχυσης και θα επιστρέψετε τα χρήματα, που παρακρατήθηκαν από τους δικαιούχους μέχρι σήμερα».

Την ίδια ώρα, 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσαν στην Βουλή τροπολογία με την οποία ζητούν να μην παρακρατούνται οι κοινοτικές επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες για ασφαλιστικές οφειλές τους προς τον ΟΓΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top