Το δράμα του Άδωνι: Στους Έλληνες βουλευτές έγιναν οι μεγαλύτερες μειώσεις

Προκλητικές δηλώσεις απ'τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ στην Βουλή

​Προκαλούν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής

Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με τους "εφιάλτες" της ανεργίας, της ακρίβειας και των χρεών σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ο κ.Γεωργιάδης χαρακτηρίζει «υπερβολή» την προς τα κάτω βουλευτική μισθολογική πορεία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι 300 έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου.

Αν και αναγνώρισε ότι καλώς έγινε και «έτσι έπρεπε να γίνει», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στις περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές είπε στους συναδέρφους του: «Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα».

Μάλιστα κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής –τώρα που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα όπως είπε- «να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου, ο οποίος εν μέσω κρίσεως έκανε στον εαυτό του ποσοστιαία τη μεγαλύτερη μείωση αποζημίωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου. Η Βουλή υπερέχει στο διπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στη μείωση. Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες. Και καλά κάναμε, γιατί έτσι έπρεπε».

Ο ��. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη βουλευτική σύνταξη η οποία όπως είπε «είναι 70% κάτω» ενώ αναφέρθηκε και στην παραίτηση των βουλευτών από τα αναδρομικά και παρατήρησε «ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά. Αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν».

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2015 που υπερψηφίστηκε την Τρίτη η αποζημίωση των βουλευτών ανέρχεται σε 7.270 ευρώ μεικτά ή 5.700 καθαρά, με το κονδύλι να ανέρχεται σε 20,54 εκ. ευρώ. Δηλαδή η βουλευτική αποζημίωση είναι περίπου 10 φορές πάνω από τον κατώτατο μισθό των 580 ευρώ που διαμορφώνεται στην χώρα μας!

Αν λοιπόν παραπονιέται ο κύριος Γεωργιάδης για τις μειώσεις, τι θα έπρεπε να κάνει ο ελληνικός λαός που βλέπει εδώ και έξι χρόνια το εισόδημα του να πέφτε�� σε επικίνδυνα επίπεδα και τους φόρους να απειλούν το εναπομείναν βιος του; Την απάντηση θα την δώσει ο ίδιος, καθώς η συγκεκριμένη δήλωση του αποκλείεται να περάσει στο ντούκου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top