Π. Σκουρλέτης: «Η κυβέρνηση επιδίδεται σε μνημονιακές ακροβασίες»

«Θα βάλουμε φρένο στις πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία»

Π. Σκουρλέτης: «Η κυβέρνηση επιδίδεται σε μνημονιακές ακροβασίες»

​Για την κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία, την αντίδραση των αγορών στις δηλώσεις περί εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο, αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και στον Real Fm.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μνημονιακές ακροβασίες από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι από τη μια πλευρά μιλούν για εφαρμογή του προγράμματος και από την άλλη για μονομερείς κινήσεις και φοροελαφρύνσεις.

«Υπάρχει μια γενική τάση επιβράδυνσης της Ευρωπαϊκής οικονομίας και μάλιστα σε πολύ μεγάλες Ευρωπαϊκές οικονομίες, έχουμε σημάδια ύφεσης. Υπάρχει αυτή η κατάσταση, ο αδύναμος κρίκος είναι βέβαια η δική μας περίπτωση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αντί ενός συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου από την κρίση, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, μνημονιακές ακροβασίες από την κυβέρνηση», είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Την ίδια στιγμή που ο κ. Σαμαράς, μιλάει για την ανάγκη να κινηθούμε εντός του πλαισίου και των ορίων του μνημονιακού προγράμματος, την ίδια μέρα, αναφέρεται σε μονομερείς κινήσεις, σε νέες φοροελαφρύνσεις και για οδικό χάρτη εξόδου από το μνημόνιο. Αυτά τα πράγματα είναι αντιφατικά, προκαλούν τα γέλια και μας κάνουν να φαινόμαστε αφερέγγυοι ως χώρα, παντού. Δεν μπορεί να υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο εξόδου όταν εφαρμόζεις νέα μνημονιακά μέτρα και προαπαιτούμενα, όταν ταυτόχρονα, το μεγάλο πρόβλημα που συνδέεται με την έξοδο από το καθεστώς της τρόικας, που είναι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, το προσεγγίζεις με δηλώσεις όπως είναι αυτές περί βιωσιμότητας».

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για ανευθυνότητα και έλλειψη αξιοπιστίας.

«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πάλι επανέφερε την αφήγηση περί μη ανάγκης νέου μνημονίου. Λίγ��ς ώρες νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από το μνημόνιο, χωρίς την έγκριση της τρόικας. Τώρα αυτό τι είναι, ανευθυνότητα; Έλλειψη αξιοπιστίας; Προσπάθεια κοροϊδίας της κοινής γνώμης; Όλα αυτά μαζί είναι», τόνισε.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, χωρίς όμως να υπάρχει θετική εξέλιξη για τους πολίτες και επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι όταν εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει όσες πολιτικές οδήγησαν στην διάλυση της κοινωνίας.

«Εμείς θα βάλουμε ένα φρένο στις πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία και την οικονομία και θα βάλουμε την κοινή λογική, τα επιχειρήματα και τη διάθεσή μας να υπερασπιστούμε και το μέλλον μιας διαφορετικής Ευρώπης και τα συμφέροντα της χώρας», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε:

«Μας γεννούν ανησυχία και οι κινήσεις της Τουρκίας, από τη στιγμή που βλέπουμε όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή. Επιβάλλεται να υπάρχει μια επικοινωνία, να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω στα ζητήματα τα Εθνικά. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας είναι στο πεντάγωνο και ζητά να ενημερωθεί. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω τον διαφορετικό τρόπο που ο κ. Αβραμόπουλος αντιλαμβάνεται την ανάγκη επικοινωνίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έχει τα τηλέφωνα κλειστά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top