Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Α. Σαμαρά με την Αμάλ Αλαμουντίν

Έκλεψε τα φλας των φωτογράφων στο Μέγαρο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Α. Σαμαρά με την Αμάλ Αλαμουντίν

​Μία ώρα και δέκα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Αμάλ Αλαμουντίν και τους συνεργάτες της που βρίσκονται στην Αθήνα για να παράσχουν συμβουλές προς την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και στόχος της κυβέρνησης είναι να μπουν τα πάντα στο τραπέζι. Κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση θέλει τα πρώτα βήματα να είναι συναινετικά, τονίζοντας ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αφού τα γλυπτά εκλάπησαν από τη χώρα μας δια της βίας.

Επίσης, όπως έγιν�� γνωστό, υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για κάθε βήμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά. Το πρώτο βήμα θα είναι ο διάλογος και αν δεν προχωρήσει δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για να κινηθεί η χώρα δικαστικά.

Ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στην κα Κλούνεϊ, όπως θέλει πλέον να την αποκαλούν και στους υπόλοιπους δικηγόρους τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη και τους είπε ότι εκτιμά την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top