Σ.Βούλτεψη: Ο πρωθυπουργός έχει οδικό χάρτη φοροελαφρύνσεων

Επιβεβαιώνει σχετικά δημοσιεύματα η κυβερνητική εκπρόσωπος

Σ.Βούλτεψη: Ο πρωθυπουργός έχει οδικό χάρτη φοροελαφρύνσεων

​Η Σοφία Βούλτεψη επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων), και παράταση των δόσεων από πέντε σε επτά.

«Ο πρωθυπουργός έχει οδικό χάρτη φοροελαφρύνσεων» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος .«Και ο ΕΝΦΙΑ βρίσκεται μέσα στις φοροελαφρύνσεις που συζητά η κυβέρνηση. Άλλωστε έχει και αρκετά λάθη» παραδέχτηκε η κ.Βούλτεψη.

Τι λένε τα δημοσιεύματα

Σύμφωνα με το Έθνος, συζητείται η μείωση του φόρου κατά 50% για ιδιοκτήτες με εισόδημα έως 9.000 ευρώ, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, εφόσον η επιφάνεια των ακινήτων δεν ξεπερνά τα 150 τμ. και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές στις ΔΟΥ.

Επίσης, εξετάζεται η πλήρης απαλλαγή για άνεργους και τρίτεκνους -πολύτεκνους σε περίπτωση που το ετήσιο εισόδημά τους από κάθε πηγή δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί. Θα ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις για επιφάνεια και οφειλές σε ΔΟΥ.

Πάντως, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οπότε θα γίνουν οι συμψηφισμοί και οι διορθώσεις από τη γγ. Εσόδων, δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές.

Φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Γιακουμάτος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της ανεξάρτητα από το τι λέει η τρόικα ακόμη και για τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top