Ξεσπάθωσε κατά Παπούλια ο Αρβανίτης της ΧΑ στη Βουλή

Επιδόθηκε σε επικριτικές αναφορές, χτυπώντας το χέρι στο βήμα!

Ξεσπάθωσε κατά Παπούλια ο βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης της Χρυσής Αυγής, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ως απάντηση προφανώς στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά της Χρυσής Αυγής, στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Για τα όσα υποστήριξε ο Μ. Αρβανίτης υπήρξαν αντιδράσεις μάλιστα και από τα έδρανα των υπουργών, με αποτέλεσμα να τους πει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής:

«Οι υπουργοί είναι απεσπασμένοι… οφείλουν κάποιοι να κάνουν ησυχία έστω και αν διαφωνούν».

Ο ίδιος βουλευτής υποστήριξε ότι το κόμμα του ποτέ δεν εκφράσθηκε κατά της Δημοκρα��ίας «όταν στηρίζεται σε πυλώνες αξιοκρατίας και ιδιαιτέρως στη λαϊκή κυριαρχία».

Πρόσθεσε ο Μ. Αρβανίτης: «Τι είδαμε αντί για την αποκατάσταση της δημοκρατίας; Είδαμε αναξιοκρατία, είδαμε διαφθορά, είδαμε εθνική προδοσία. Προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είδαμε να γεμίζουν φυλακές από βουλευτές νόμιμου πολιτικού κόμματος, να φιμώνονται βουλευτές νομίμου πολιτικού κόμματος, όπως και ο ομιλών…

Ο νομοθέτης προβλέπει τιμωρία όταν κάποιος βάλει κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν προβλέπει ο νομοθέτης (τι γίνεται) όταν ο ίδιος ο φορεύς του ανώτατου πολιτεύματος είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Και δικαίως δεν το προβλ��πει γιατί πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων. Δυστυχώς ο Κάρολος Παπούλιας εξακολουθεί να είναι κομματάρχης του ΠΑΣΟΚ και να υβρίζει κοινοβουλευτικά κόμματα».

Η τελευταία αναφορά του προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου της Βουλής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, αλλά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν το έβαλε κάτω: «Εγώ τιμώ αυτό το αξίωμα, αλλά αυτός δεν το τιμά» απάντησε στη σχετική παρατήρηση.

Απάντησε ακόμα στην αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για νεοναζιστικό μόρφωμα: «Μόρφωμα είναι η κυβέρνηση, κατασκεύασμα, ας μάθει ελληνικά. Εμείς είμαστε ομοιογενές σύνολο».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπούλια για έλλειψη μεγαλοψυχίας. «Πρέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον διακρίνει μεγαλοψυχία. Σκοτώθηκαν δυο λεβέντες στο Νέο Ηράκλειο και δεν έστειλε συλλυπητήρια στους γονείς τους».

Στο ίδιο πνεύμα πάντως με τον Μ. Αρβανίτη βρισκόταν και η απάντηση της Χρυσής Αυγής στο μήνυμα Παπούλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top