Μέσα σε 5 ώρες ήρθαν τα πάνω κάτω στη ΔΗΜΑΡ: ΦΕΥΓΕΙ και ο Παπαδόπουλος!

Με 11 βουλευτές μένει το κόμμα του Κουβέλη

​Η «μικρή ΔΕΗ» έφερε στην ΔΗΜΑΡ μεγάλη αναστάτωση… Το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού «βραχυκύκλωσε» το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, το οποίο δεν έχει πλέον καμία σχέση με την παράταξη που ξέραμε ..

Μέσα σε περίπου έξι ώρες η Αγίου Κωνσταντίνου μετρά τρεις απώλειες… Α.Παπαδόπουλος, Γ.Ψαριανός και Κ.Μάρκου δεν ανήκουν πλέον στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη .

Τον "χορό" των εξελίξεων άνοιξε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής Κ.Μάρκου η οποία με μια σκληρή επιστολή α��ακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, προκαλώντας την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ.

«Προφανώς, όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κ. Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους. Σε σχέση πάντως με όσα οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ για "στερεότυπες και βαρετές εμμονές", είναι γεγονός ότι όντως έχουμε εμμονές με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-απάντηση της ΔΗΜΑΡ.

Πριν χωνέψουμε την αποχώρηση της κ.Μάρκου, ο Φώτης Κουβέλης με ανακοίνωση προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη γνωστοποίησε την απόφαση του να διαγράψει τον Γρηγόρη Ψαριανό, αφού πρώτα εξάντλησε όπως είπε «όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Με ειρωνική διάθεση απάντησε ο κ. Ψαριανός στον Φώτη Κουβέλη, λίγο μετά την απομάκρυνσή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Μιλώντας στον Βήμα Fm, ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής αποκάλυψε πως κανένας από την ΔΗΜΑΡ δεν τον ενημέρωσε και πως ο ίδιος έμαθε για την διαγραφή του από τους ομαδάρχες της κόρης του στην κατασκήνωση .

«Δεν με πήρε ούτε ο Αναγνωστάκης, ως γραμματέας της Κ.Ο. για να μου πει τι έγινε ούτε ο Κουβέλης, με τον οποίο έχω τόσο στενή σχέση επί 40 χρόνια και να μου πει "ξέρεις, Γρηγόρη μου, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί". Κανείς. Δεν το έμαθα καν από το ραδιόφωνο, αλλά από τον ομαδάρχη μιας κατασκήνωσης, διότι είναι πολύ σοβαρή είδηση για τη χώρα! Αυτά τα νέα διαδίδονται αστραπιαία… Κι εγώ, τώρα που το έμαθα, δεν έχω κάτι να σχολιάσω ή να κάνω δήλωση. Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ. Ο πρόεδρος του κόμματος… Έτσι δεν είναι; Φιρμάνι δεν είναι; Χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ψαριανός συνέχισε την επίθεσή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι ενδεχομένως, κάποια στιγμή, να προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές. «Έχει κατ’ αρχήν προχωρήσει στη διαγραφή της ΔΗΜΑΡ. Έχει διαγράψει 350.000 ψηφοφόρους. Όλους μα��ί. Τόσοι λείπουν από το 6,5%. Θα συστρατευθώ με αυτούς, τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ που έφυγαν, αυτό το κρίσιμο 5%. Έχουν παραμείνει στο χώρο της προοδευτικής, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς. Στον προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό χώρο, περιμένοντας κάποια εξέλιξη. Όπως κι εγώ.Δεν εντάχθηκαν ούτε στο Ποτάμι ούτε στην Ελιά ούτε στο Πηγάδι ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην Προοδευτική-Σοσιαλιστική-Βενιζελική κίνηση. Πουθενά. Μπορεί να ψήφισαν από εδώ και από εκεί, αλλά δεν εντάχθηκαν αλλού. Είναι σε στάση αναμονής, όπως και πολλοί άλλοι, για να συγκροτηθεί επιτέλους αυτή η προοδευτική, μεταρρυθμιστική συμπαράταξη. Αυτό περιμένω κι εγώ».

Και εκεί που λέγαμε πως τα όργανα για σήμερα τουλάχιστον τελείωσαν στην Αγίου Κωνσταντίνου, ήρθε και η παραίτηση του πρώην εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος, Ανδρέα Παπαδόπουλου από την Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Με μια λιτή επιστολή, ο κ. Παπαδόπουλος υπερασπίζεται τον Γρηγόρη Ψαριανό και αναφέρει ότι θεωρεί «αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό».

«Πίστευα ή ήλπιζα ότι η όποια αλλαγή γραμμής, θα συνδυαζόταν και με γενναίο άνοιγμα προς τους ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο έχουν λοιδορηθεί, επειδή έλεγαν αυτά ακριβώς που τώρα προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. Διαπιστώνω ακριβώς το ανάποδο με τη διαγραφή του Ψαριανού… εκ τούτου, δεν μπορώ να παραμείνω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής» αναφέρει .

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η ΔΗ��ΑΡ μένει με 11 βουλευτές!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top