Καμπανάκι για Τσίπρα: Κείμενο-φωτιά ενόψει Κεντρικής Επιτροπής

Ασημακοπούλου: Άρχισε η αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα

Καμπανάκι για Τσίπρα: Κείμενο-φωτιά ενόψει Κεντρικής Επιτροπής
Φωτιές έχει ανάψει στην Κουμουνδούρου ένα 7σέλιδο κείμενο το οποίο υπογράφεται από 10 βουλευτές (μεταξύ των οποίων ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Δρίτσας και η κα Διώτη) και 43 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής.

Το κείμενο, το οποίο θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουνίου, ξεκινά με τη σημείωση πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πρώτο κόμμα» αλλά συνεχίζει επικριτικά: «Στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου παροξύνθηκαν φαινόμενα που υπονομεύουν τη συλλογικότητα και τραυματίζουν την “ψυχή” της Αριστεράς. Τόσο η αδρανοποίηση των εκλεγμένων οργάνων κι η ενίσχυση εξωθεσμικών κέντρων αποφάσεων, όσο και η αποχαλίνωση του παραγοντισμού και της διγλωσσίας, έπληξαν τη δημοκρατία κι έφθειραν την αποτελεσματικότητα».

Οι -λεγόμενοι- «προεδρικοί» βουλευτές ασκούν κριτική για την κατοχύρωση του neaellada.grΔεν είμαστε ενθουσιασμένοι, για παράδειγμα, με το δημόσιο λόγο του κόμματος, ιδίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γιατί πολλές φορές δανειστήκαμε το λόγο του αντιπάλου (ενίοτε και τα συνθήματα, όπως με το neaellada.gr)»), ενώ εξαπολύουν βέλη και κατά άμεσων συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Το αποτέλεσμα δεν είναι υπόθεση των (τελικά, όχι και τόσο) "μάγων" της πολιτικής επικοινωνίας, πολύ δε περισσότερο όταν τα "μαγικά" τους εδραιώνουν την πεποίθηση ότι όλοι είναι ίδιοι (αφού όλοι χρησιμοποιούν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα για να υφαρπάξουν ψήφους) ή όταν οι ίδιοι εστιάζουν στη συντελεσμένη καταστροφή, υποβαθμίζοντας την προγραμματική μας πρόταση. Το ίδιο ισχύει, εξάλλου, και για τους «τεχνικούς» της εξουσίας, είτε στην εκδοχή τοπικών παραγόντων είτε σε εκείνη των ανώτερων διαμεσολαβητών ισχύος, από την αποκοπή του γραφείου του προέδρου ως τους απίθανους συμβούλους και την εκ μέρους τους ωμή περιφρόνηση των αξιών της Αριστεράς, όπως καταγράφηκε στις περιπτώσεις Καρυπίδη και Σαμπιχά».

Ασημακοπούλου: Άρχισε η αμφισβήτη��η του Αλέξη Τσίπρα
newego_LARGE_t_1101_54263843.jpg
Για «πράσινο φως για την αμφισβήτηση της ηγετικής ομάδας» έκανε λόγο, εξάλλου, η Άννα Ασημακοπούλου, σχολιάζοντας το κείμενο.

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποφύγει τελικά το πικρό ποτήρι. Το πράσινο φως για την αμφισβήτηση της ηγετικής ομάδας έχει ανάψει, με τη διαδικασία αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος να εξελίσσεται σε μια αργή και επώδυνη διαδικασία. Το περιεχόμενο του κειμένου το οποίο φέρει τις υπογραφές 53 βουλευτών και στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποκαλύπτεται σήμερα από τον Τύπο, μιλά από μόνο του» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Ένα χρόνο μετά την υποτιθέμενη "αυτοδιάλυση" των συνιστωσών, αυτές ζουν και βασιλεύουν και εξακολουθούν να αναζητούν τη συνισταμένη τους, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αναζητά τις 150.000 χαμένες ψήφους του» προσθέτει η κα Ασημακοπούλου, σημειώνοντας ότι «για κάποιους έχει έλθει η ώρα της αυτοκριτικής, που, ως γνωστόν, ακολουθείται από “πειθαρχικές κυρώσεις”». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top