Βγήκαν τα μαχαίρια για τις τιμές: Η ράβδος του Γιακουμάτου και τα βέλη ΣΕΛΠΕ

«Εγώ δεν είμαι Κουλούρης» - «Καλά, μάθε πρώτα πως λειτουργεί η αγορά»

Δεν πρόλαβε να αναλάβει ο Γιακουμάτος και… βγήκαν τα μαχαίρια με αφορμή τις τιμές των αγαθών και την ακρίβεια!

Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πως στόχος του είναι να προστατεύσει τον καταναλωτή και εξήγησε ότι θα δώσει δείγματα γραφής σε 15 μέρες. Παράλληλα, δήλωσε πως λέγεται «Γιακουμάτος και όχι Κουλούρης» και εξήγησε πως… «άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη».

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, ζήτησε πτώση των τιμών και αποκάλυψε το όπλο του: «Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Πρέπει οι επιχειρηματίες και τα τραστ να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και ��α ρίξουν τις τιμές, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι». Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο, το σχέδιο του θα έχει τρεις φάσεις: «Πρώτα θα έχουμε σύνθεση-διάλογο. Σε δεύτερη φάση τολμάμε μέτρα και τρίτον… “πού σε πονεί και πού σε σφάζει».

H απάντηση στον υφυπουργό Ανάπτυξης ήρθε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος Αντώνη Μακρή, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό να μάθει πρώτα… πως λειτουργεί η αγορά!

«Θα πρέπει ο υπουργός, πριν αρχίσει να αποφαίνεται για το πώς θα ρυθμίσει την αγορά, να καθίσει να μάθει τους τρόπους και τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους λειτουργεί η αγορά και θα του γίνει κατανοητό πώς διαμορφώνονται οι τιμές στον καταναλωτή» δήλωσε ο κ. Μακρής στον Σ��άι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top